Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΕξελίξειςΥγείαΗλεκτρονικής Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του Βιβλίου Τσέπης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας...

Ηλεκτρονικής Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του Βιβλίου Τσέπης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας και του ΠΟΥ/Ευρώπης για την εγκαινίαση της «Ηλεκτρονικής Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του Βιβλίου Τσέπης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους»

Το Υπουργείο Υγείας συνδιοργάνωσε μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέσω του Γραφείου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, μια υβριδική εκδήλωση για την εγκαινίαση της «Ηλεκτρονικής Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του Βιβλίου Τσέπης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας  Φωφώ Καλύβα και ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ/Ευρώπης για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών João Breda.

Η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της ποιότητας της φροντίδας για κάθε παιδί και έφηβο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ. Έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας που είναι υπεύθυνοι για την φροντίδα παιδιών και νέων.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή που φιλοξενώ στο Υπουργείο Υγείας αυτή την εκδήλωση. Θα ήθελα να σας χαιρετίσω και να σας συγχαρώ για την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της εφαρμογής, της ψηφιοποίησης αυτού του βιβλίου, διότι το βιβλίο είναι πολύ σημαντικό, αλλά στην εποχή μας ό,τι δεν είναι ψηφιακό δεν πετυχαίνει. Και όταν κάτι είναι ψηφιακό, όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτό, πολύ εύκολα, κάτι που μας βοηθάει να κάνουμε τη δουλειά μας με πολύ αποδοτικότερο τρόπο. Γνωρίζουμε ότι κάποιες συνήθειες διασφαλίζουν τη μακροχρόνια υγεία. Οι πάροχοι Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας αυτών των ηλικιακών ομάδων, στηρίζοντάς τους στο ταξίδι τους και αναγνωρίζοντας προβλήματα υγείας σε πρώιμο στάδιο. Δυστυχώς, παρά τη σημαντικότατη σπουδαιότητά της, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συχνά υπολείπεται του επιπέδου που θα έπρεπε να διαθέτει. Αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας και βεβαίως του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης 2020-2025 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ενίσχυσή της. Στο πλαίσιο του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος 2021-2025, η Κυβέρνησή μας, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι απολύτως αποφασισμένη να ενισχύσει την πυραμίδα της φροντίδας υγείας. Φυσικά, η χρήση ψηφιακών μέσων είναι τεράστιας σημασίας για την επίτευξη αυτών των στόχων. Η εγκαινίαση της «Ηλεκτρονικής Εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του Βιβλίου Τσέπης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους» του ΠΟΥ/Ευρώπης μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κάλυψη των τωρινών ελλείψεων, παρέχοντας εύκολα προσβάσιμες οδηγίες στους επαγγελματίες υγείας για την πρώιμη ανίχνευση προβλημάτων υγείας νέων».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ και να εκφράσω την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου για τη συνεχή υποστήριξη και πολύτιμη συνεργασία, στον ΠΟΥ Ευρώπης και σε όλους τους εταίρους που συμμετείχαν στην ανάπτυξη αυτού του καινοτόμου εργαλείου. Η ΠΦΥ αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η ευημερία της νεότερης γενιάς μας. Αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της καθολικής υγειονομικής περίθαλψης και είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου όλοι μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Στην καρδιά αυτής της φιλοσοφίας βρίσκεται η έννοια της Πρόληψης, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και μπορεί να ανιχνεύσει προβλήματα υγείας εγκαίρως. Η επίτευξη αυτού του οράματος απαιτεί τον εξοπλισμό των επαγγελματιών της πρωτοβάθμιας φροντίδας με όλη την απαραίτητη εκπαίδευση και τα σύγχρονα εργαλεία για την παροχή ποιοτικής φροντίδας, ιδιαίτερα για παιδιά και εφήβους.

Αυτή η εφαρμογή δεν αφορά απλώς την ευκολία- αφορά τη διασφάλιση ότι κάθε παιδί και έφηβος λαμβάνει τη φροντίδα που του αξίζει, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του ή την κοινωνικοοικονομική του κατάσταση. Αφορά την ενδυνάμωση των επαγγελματιών ΠΦΥ ώστε να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις που θα επηρεάσουν θετικά αμέτρητες ζωές. Ας αγκαλιάσουμε τη δύναμη της ΠΦΥ – είναι κάτι περισσότερο από φροντίδα, είναι δέσμευση για ένα λαμπρότερο, υγιέστερο μέλλον για τη νεολαία μας, για την κοινωνία μας».

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ/Ευρώπης João Breda δήλωσε:«Η εγκαινίαση της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΠΟΥ/Ευρώπης για κινητά τηλέφωνα του Βιβλίου Τσέπης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για Παιδιά και Εφήβους αποτελεί μεγάλη τιμή. Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί μια πολλά υποσχόμενη αρχή για την εφαρμογή μας, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη την προηγούμενη παρουσίαση του Βιβλίου Τσέπης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για Παιδιά και Εφήβους στον ίδιο χώρο, εδώ στο Υπουργείο Υγείας, πριν από δύο χρόνια. Η εν λόγω πρωτοβουλία και η σταθερή υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπογραμμίζουν την αφοσίωση της Ελλάδας στην προώθηση της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση ποιοτικής φροντίδας για τα παιδιά και τους εφήβους. Η εφαρμογή αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό επίτευγμα στις προσπάθειές μας να διασφαλίσουμε ότι οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας θα είναι προσβάσιμες στα παιδιά και τους εφήβους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations
CILIA KARTALI, PAPAZO & LEO

Most Popular

Άγιος Διονύσιος Κορησός Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2024

Recent Comments