enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Έρχονται ARTOZYMA και ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW σε ένα πλούσιο εκθεσιακό τετραήμερο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Έρχονται ARTOZYMA και ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW σε ένα πλούσιο εκθεσιακό τετραήμερο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Έρχονται ARTOZYMA και ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW σε ένα πλούσιο εκθεσιακό τετραήμερο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου η ARTOZYMA με 206 εκθέτες

23 με 26 Φεβρουαρίου η ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW με 370 συμμετοχές

Δύο παράλληλες εκθέσεις, με βελτιωμένα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, την ARTOZYMA και την ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW  διοργανώνει από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου η ΔΕΘ-HELEXPO. Αρτοζαχαροπλαστική και κόσμημα θα πρωταγωνιστήσουν τις επόμενες ημέρες, αντανακλώντας τη δυναμική των εν λόγω κλάδων.

Ειδικότερα, η φετινή ARTOZYMA, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το 2016 χωρίς τη Detrop Boutique, έχει καταγράψει 44% αύξηση των εκθετηρίων χώρων και 46% άνοδο στον αριθμό των άμεσων εκθετών σε σχέση με το 2022. Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου, συγκέντρωσε 206 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), εκ των οποίων οι 19 άμεσοι ξένοι εκθέτες προέρχονται από 8 χώρες (Τουρκία,           Βουλγαρία, Γερμανία, Τατζικιστάν, Κύπρο, Πολωνία, Ιταλία & Ιράν). Επίσης, η ARTOZYMA θα φιλοξενήσει φέτος 30 μεμονωμένους Full Hosted Buyers από 12 χώρες, αλλά και ομαδικές αποστολές επισκεπτών από Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία. Ο συνολικός αριθμός ξένων Hosted Buyers και ομαδικών επισκεπτών θα υπερβεί τους 100.

Στο επίκεντρο της έκθεσης θα βρεθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις με το Bakery Lab και το πρόγραμμα παρουσιάσεων της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, καθώς και τα σεμινάρια του Ιταλού δεξιοτέχνη της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, Matteo Manuini, που θα έρθει στην έκθεση για να παρουσιάσει νέες τεχνικές για ζύμες φούρνου και ζαχαροπλαστείου. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, καθώς και το δημιουργικό εργαστήρι Pastry Lab, όπου καταξιωμένοι chef της ζαχαροπλαστικής θα φτιάξουν εμπνευσμένα γλυκά με νέες τεχνοτροπίες και πρωτότυπα υλικά.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops, που αφορούν τις νέες τάσεις του κλάδου και την τεχνολογία τροφίμων, όπως είναι τα σεμινάρια της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων.

Όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις της ARTOZYMA και το σύνολο της ενημέρωσης για την έκθεση μπορείτε να τα δείτε στη διεύθυνση: https://www.artozyma-expo.gr.

Την ίδια στιγμή στο Metropolitan Expo, στην Αττική, με συνολικά 370 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου του κοσμήματος, των ωρολογίων και των πολύτιμων λίθων, και με αυξημένη εκθεσιακή κάλυψη σε σχέση με το 2023, διοργανώνεται από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου η ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση για το κόσμημα, το ρολόι, τους πολύτιμους λίθους, τη συσκευασία και τον εξοπλισμό αργυροχρυσοχοΐας στη χώρα, όπου παρουσιάζονται και όλες οι νέες τάσεις στον σχεδιασμό κοσμήματος και ωρολογίων. Από τους 370 εκθέτες οι άμεσοι είναι 240 και προέρχονται από Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Τουρκία, Ινδία, Γερμανία, Βέλγιο και Εσθονία, ενώ οι έμμεσοι είναι 130.

Η έκθεση φιλοξενεί για τρίτη συνεχή χρονιά το DESIGN SECTION με συμμετοχές Ελλήνων σχεδιαστών, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής σχεδιαστικής δυναμικής του κλάδου, ενώ ενσωματώνει και πρόγραμμα προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών από Μάλτα, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέραν του αμιγώς εκθεσιακού σκέλους, διευρυμένο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεών της. Ξεχωρίζει μάλιστα η προβολή της κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους για το ελληνικό κόσμημα και την ιστορία του με τίτλο «LOVE IN THE MAKING». Πρόκειται για ένα έντεχνο κινηματογραφικό «ταξίδι» στην ιστορία του ελληνικού κοσμήματος, διάρκειας 9 λεπτών, το οποίο δημιούργησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ). Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται και ομιλίες για επίκαιρα ζητήματα του κλάδου του κοσμήματος και της γεμολογίας (όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις στη διεύθυνση: https://www.athens-jewellery-expo.gr/presentation-stage/).

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου

Την ιδιαίτερη σχέση που έχει η Θεσσαλονίκη με την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική αποτυπώνει η φετινή ARTOZYMA, ενώ η ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW είναι μια πολύ σημαντική έκθεση για τον κλάδο του κοσμήματος, όπως σημείωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων αμφότερων των διοργανώσεων τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως το 2024 θα είναι μια πολύ καλή εκθεσιακή χρονιά.

Το ψωμί και το γλυκό είναι στο DNA  της Θεσσαλονίκης, της χώρας και των Βαλκανίων, τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ Κυριάκος Ποζρικίδης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη δυναμική των Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων, που προβάλλονται στην ενότητα DESIGN SECTION της ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW.

Ένα από τα πλέον εξαγώγιμα προϊόντα της Θεσσαλονίκης είναι το γλυκό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, κ. Μάριο Παπαδόπουλο, ο οποίος αναφερόμενος στην ARTOZYMA σημείωσε πως όλες οι μέρες της θα είναι γεμάτες… γλυκά. Μάλιστα, την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Την ανάπτυξη του κλάδου της αρτοποιίας παρά τα προβλήματά του αντανακλά η φετινή ARTOZYMA, όπως τόνισε η α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, κα Έλσα Κουκουμέρια, σημειώνοντας μάλιστα πως το μότο των αρτοποιών στη φετινή διοργάνωση είναι: το φρέσκο έχει όνομα, ελληνικός παραδοσιακός φούρνος.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), κ. Πέτρος Καλπακίδης, προέβλεψε αυξημένη επισκεψιμότητα στη φετινή ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους για το ελληνικό κόσμημα και την ιστορία του με τίτλο «LOVE IN THE MAKING», δικής της παραγωγής, που θα κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Δικαίωση για όλους αποτελεί το γεγονός ότι φέτος η ARTOZYMA βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο, μετά την απόφαση επανεκκίνησής της το 2016, όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο οποίος αναφερόμενος επίσης στην ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW τόνισε πως μπαίνει σε έναν καινούριο κύκλο.

Περισσότεροι από 30 ζαχαροπλάστες από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στην ARTOZYMA, σύμφωνα με τον α’ αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, κ. Γιάννη Χριστοφορίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν τόσο η παραδοσιακή ζαχαροπλαστική όσο και ξένες τάσεις, αλλά και ένα αφιέρωμα στη σοκολάτα.

Για το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού μίλησε με τη σειρά της η κα Παρθένα Παστραφίδου της Gruppo FL, σημειώνοντας πως θα πάρουν μέρος έξι ομάδες επαγγελματιών αρτοποιών, οι οποίες θα διαγωνιστούν στο ψωμί, στα γλυκά αλεύρων και στο καλλιτεχνικό ζυμάρι με θέμα τη μουσική. 

Επιτυχημένο θεσμό που φέρνει κοντά παραγωγικές, εμπορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου χαρακτήρισε την ARTOZYMA η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Βορείου Ελλάδος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ), κα Κορίνα Λαζαρίδου, αναφερόμενη συγκεκριμένα στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΠΕΤΕΤ.

Η ARTOZYMA, που απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες, θα λειτουργεί το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 19:00 και τη Δευτέρα από τις 10:00 έως τις 18:00.

Η ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW, επίσης μόνο για επαγγελματίες, θα λειτουργεί Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 20:00 και τη Δευτέρα από τις 10:00 έως τις 19:00.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed