Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΓια δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η δωρεάν δράση για την ενίσχυση της...

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η δωρεάν δράση για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Ακολουθήστε μας

17,773ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Alpha Females for VentureGarden

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η δωρεάν δράση για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το VentureGarden, το δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, υλοποίησε τη δράση Alpha Females For VentureGarden. Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT (American College of Thessaloniki) στη Θεσσαλονίκη και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα με την υποστήριξη της Alpha Bank με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών που έχουν αποφοιτήσει από το VentureGarden.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό και συμπεριληπτικό περιβάλλον ανταλλαγής εμπειριών, απόκτησης γνώσεων και καλλιέργειας πολύτιμων δεξιοτήτων. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με επιχειρηματίες, μέντορες και εμπειρογνώμονες του κλάδου και να ενισχύσουν την αίσθηση της αλληλοϋποστήριξης και συνεργασίας στην κοινότητα.

Στη Θεσσαλονίκη οι ωφελούμενες παρακολούθησαν workshop στις εγκαταστάσεις του ACT το Σάββατο 5 Απριλίου 2025. Ο Δρ Νικόλας Χουρβουλιάδης, Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT έκανε μία εισαγωγική εισήγηση για τις παγκόσμιες εξελίξεις και το διεθνές εμπόριο. Εν συνεχεία τα στελέχη της Alpha Bank, Γιώργος Τσαγκαράκης, SB Financial Products Manager, και Έλενα Β. Παπαδοπούλου, Financing Programmes Senior Specialist, παρουσίασαν τις χρηματοδοτικές επιλογές και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών εγχειρημάτων. Ζητήματα σύγχρονου branding με παραδείγματα καλών πρακτικών από το διεθνές περιβάλλον, παρέθεσε ο Θοδωρής Παπανέστορος, Executive Director of Institutional Marketing & PK-12 Enrollment του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το δεύτερο μέρος του workshop ήταν αφιερωμένο στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Ο Ανέστης Αναστασίου, HR Specialist και Συντονιστής των προγραμμάτων Τουρισμού του ACT, μίλησε για τις προκλήσεις εύρεσης και πρόσληψης των κατάλληλων συνεργατών. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα στρογγυλή τράπεζα, με την παρουσία τριών γυναικών με μεγάλη εμπειρία στον τομέα του HR: της Κατερίνας Κουκούντζου, HR & Coaching Director KLEEMANN Group, της Ματίνας Νικήτα, Personnel, Talent & Development Manager, Hyatt Regency Thessaloniki, και της Χριστίνας Δηματάτη πρώην Επικεφαλής Ανθρωπίνων Πόρων στην Chubb. Οι προσκεκλημένες απάντησαν σε ερωτήσεις και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Για την εμπειρία που αποκόμισαν από το πρόγραμμα Alpha Females for VentureGarden μίλησαν οι παρακάτω συμμετέχουσες:


«Το Alpha Females for VentureGarden ήταν μια πολύτιμη εμπειρία δικτύωσης και καθοδήγησης που συμπλήρωσε τις γνώσεις μου και με βοήθησε να δω την επιχείρησή μου με φρέσκο βλέμμα.»

Μαρία Αναστασία Φωτεινού, Raw Soaps, https://www.rawsoaps.gr

«Η υποκίνηση που μου πρόσφερε το Alpha Females for VentureGarden ήταν καθοριστική να συνεχίσω. Ειδικά το session για τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού με τη συμμετοχή των έμπειρων διευθυντικών στελεχών, ήταν εντυπωσιακό.»

Πένυ Βολιώτη, Knit To Thrill, @knittothrill / www.knittothrill.gr

Στην Αθήνα, το Alpha Females for VentureGarden 2025 ξεκίνησε με ενθουσιασμό και ενεργή συμμετοχή την Τετάρτη 21 Μάϊου 2025. Το Alba άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει αυτή τη σειρά εργαστηρίων, που δίνουν έμφαση στην ανταλλαγή εμπειριών, στη στοχευμένη γνώση και στη δημιουργία σχέσεων μεταξύ γυναικών που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την επιχειρηματικότητα.

Η πρώτη συνάντηση ήταν αφιερωμένη στην ανάλυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ο Αλέξης Κομσέλης, Διευθυντής του Kέντρου Eπιχειρηματικότητας AHEAD του Alba, παρουσίασε το εργαλείο στρατηγικής Context Map Canvas για τη διερεύνηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των τάσεων της αγοράς. Ακολούθησε ενότητα για το branding και το marketing, δύο πυλώνες κρίσιμους για την παρουσία και ανάπτυξη κάθε επιχείρησης. Η Βιολέτα Ξανθούλη, Managing Partner της Brave Owl, κάλεσε τις συμμετέχουσες να επανεξετάσουν την ταυτότητα της επιχείρησής τους θέτοντας ερωτήματα που πυροδότησαν ουσιαστικό διάλογο.

Η τρίτη συνάντηση, με την Αλεξάνδρα Κλήμη, Managing Partner της Brave Owl, εστίασε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια γυναίκα επιχειρηματίας όταν ξεκινά μόνη της, η κατάλληλη στιγμή για τη δημιουργία ομάδας, καθώς και η σημασία των συνεργασιών. Έπειτα, ακολούθησε η χάραξη στρατηγικής και στοχοθεσία με τον Διονύση Γερασιμίδη, Chief Executive Officer της Kevin+Marshall Athens, στην τέταρτη συνάντηση. Μέσα από πρακτικές ερωτήσεις συνέθεσε με τις συμμετέχουσες τα βασικά κριτήρια για τη λήψη αποφάσεων και το πώς μια μικρή επιχείρηση μπορεί να κινηθεί στοχευμένα μέσα σε ένα σύνθετο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουνίου με θέμα τη χρηματοδότηση. Εκπρόσωποι της Alpha Bank, Έλενα Παπαδοπούλου, Financing Programmes Senior Specialist , Ευγενία Γκούμα, Financing Programmes Specialist και Νεκταρία Φάκου, SB Sales Team Leader παρουσίασαν πρακτικές μεθόδους προετοιμασίας για επενδύσεις, ενώ η Αναστασία Χαλκίδου, Accounting Director και co-founder της Quantum BITS, μίλησε για τη διαχείριση κεφαλαίων, εργαλεία και ρεαλιστικές προσεγγίσεις για μικρές επιχειρήσεις.

Αναλογιζόμενες την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του VentureGarden, οι συμμετέχουσες μίλησαν για τη σημασία της κοινότητας, της υποστήριξης και του πρακτικού περιεχομένου.

«Η συνύπαρξη τόσων γυναικών με κοινούς στόχους και ιδέες και που η μία βοηθάει την άλλη να πάει μπροστά είναι κάτι πραγματικά πολύ όμορφο!»

Βάσια Μήτσιου, Μια Φορά και ένα Κόσμημα, @miaforakienakosmima

«Το Alpha Females είναι σαν να βρίσκεις την “επαγγελματική φυλή” σου: γυναίκες που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, γελούν με τα ίδια επαγγελματικά δράματα και σε εμπνέουν με τις ιστορίες τους. Ταυτόχρονα, η επαφή και το να μαθαίνεις από όσες τα κατάφεραν – και παραμένουν ανθρώπινες – είναι ό,τι πιο πολύτιμο.»

Φανή Χαριτάκη, Βιβλιοπωλείο Booktique, booktique.gr                     


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
newage luxury wedding invitations
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias

Ακολουθήστε μας:

17,773ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments