enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Πώς το ChatGPT-4 επένδυσε 100 $ σε συναλλαγές κρυπτογράφησης - Crypto GPT-4 του ChatGPT AI του OpenAI Twitter Jackson Fall

Πώς το ChatGPT-4 επένδυσε 100 $ σε συναλλαγές κρυπτογράφησης – Crypto

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πώς το ChatGPT-4 επένδυσε 100 $ σε συναλλαγές κρυπτογράφησης – Crypto

Γράφει ο Πέτρος Αθ. Πρωτόγερος

Η έκδοση GPT-4 του ChatGPT AI του OpenAI κυκλοφόρησε στις 14 Μαρτίου και είναι πολύ πιο ισχυρή από την προηγούμενη έκδοση.

Το GPT-4, η τελευταία έκδοση του chatbot τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, πιστεύει ότι τα γεγονότα των τελευταίων επτά ημερών θα μπορούσαν να είναι ανοδικά για το Bitcoin, Ethereum και Cosmos’ ΑΤΟΜ, σύμφωνα με ένα πείραμα συναλλαγών τεχνητής νοημοσύνης που διοργάνωσε η Cointelegraph.

Το πείραμα στοχεύει στην κατανόηση των πιθανών προκαταλήψεων του GPT-4 απέναντι σε ορισμένα κρυπτονομίσματα, πώς τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις επενδυτικές αποφάσεις και αν μπορεί να προσαρμόσει τη στρατηγική για να αποφέρει τελικά κέρδος.

Το πείραμα ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου, δίνοντας εντολή στο chatbot να διαθέσει 100 δολάρια για να «βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στο συντομότερο χρονικό διάστημα». Η προτροπή έπρεπε να γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε η GPT να είναι άνετη δίνοντας οδηγίες συναλλαγών.

Screenshot of the first message to ChatGPT. Source: OpenAI

Καθώς οι γνώσεις και η εκπαίδευση του GPT-4 είναι τρέχουσες μόνο έως τον Σεπτέμβριο του 2021, η Cointelegraph το τροφοδότησε στο τέλος του έτους για το 2021 και το 2022 μαζί με τα νέα των Αγορών και τις περισσότερες ιστορίες ανάγνωσης τις τελευταίες επτά ημέρες για να καταλάβει πώς θα επένδυε με βάση τα πιο πρόσφατα γεγονότα.

Σημείωσε ότι η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ήταν ασταθής, με «διάφορους παράγοντες» να επηρεάζουν τις τιμές.

«Οι πρόσφατες χρεοκοπίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank οδήγησαν σε αυξημένη αβεβαιότητα στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με τις ρυθμιστικές πιέσεις και τους μακροοικονομικούς παράγοντες, συνέβαλε στις διακυμάνσεις των τιμών των κρυπτονομισμάτων».

Λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο, συμβούλεψε τα 100 $ να κατανεμηθούν ως εξής:

  • $50 to Bitcoin
  • $25 to Ether
  • $15 to ATOM
  • $10 to “NFT and Web3 related projects”

Σχετικά με το Bitcoin, το GPT-4 είπε ότι παρά τη βραχυπρόθεσμη αστάθεια και την πρόσφατη πτώση των τιμών, εξακολουθεί να έχει ισχυρές μακροπρόθεσμες δυνατότητες:

«Η γενική τάση δείχνει ότι το Bitcoin λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους χρηματοπιστωτικής αστάθειας, όπως οι πρόσφατες αποτυχίες της Τράπεζας Silicon Valley και της Signature Bank. Επιπλέον, η κυριαρχία του Bitcoin πλησιάζει το 50% και ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν μια κίνηση προς τα 100 χιλιάδες δολάρια».

Εν τω μεταξύ, το GPT-4 πρότεινε ότι η επερχόμενη αναβάθμιση του Ethereum στη Σαγκάη θα μπορούσε να ενισχύσει την κυριαρχία του και να ωφελήσει τους staking providers.

«Η τιμή του Ethereum δείχνει επίσης σημάδια ανάκαμψης, καθιστώντας το μια κατάλληλη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, το chatbot συνέστησε τη διάθεση 15 $ στο ATOM, λόγω της κυκλοφορίας του Interchain Security από την Cosmos, το οποίο «θα μπορούσε να δημιουργήσει πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης για το ATOM».

«Είναι ένα πολλά υποσχόμενο έργο στον χώρο του blockchain και η εκτόξευση θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές», έγραψε.

Η ισορροπία του BallerGPT όπως κατά τη στιγμή της γραφής. Πηγή: CoinMarketCap

Έδωσε επίσης εντολή στην Cointelegraph να βάλει 6 δολάρια στο MANA της Decentraland 

δεδομένου ότι «το ενδιαφέρον για εικονικούς κόσμους και NFT συνεχίζει να αυξάνεται» και 4 $ στο LINK της Chainlink 

“Με την αυξανόμενη υιοθέτηση του Web3 και των αποκεντρωμένων εφαρμογών, η ζήτηση για αξιόπιστα δεδομένα εκτός αλυσίδας θα συνεχίσει να αυξάνεται. Το διακριτικό LINK της Chainlink χρησιμοποιείται για την πληρωμή υπηρεσιών εντός του οικοσυστήματος Chainlink, καθιστώντας το μια καλή επένδυση καθώς επεκτείνεται η ανάγκη για υπηρεσίες oracle.

Η Cointelegraph πραγματοποίησε τις αγορές σε ένα ανταλλακτήριο αμέσως μετά και τώρα παρακολουθεί την απόδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου χρησιμοποιώντας έναν ιχνηλάτη χαρτοφυλακίου. Κατά τη στιγμή της γραφής, υπήρξε ήδη ένα μικρό κέρδος.

Αυτό είναι ένα συνεχιζόμενο πείραμα και περισσότερες ενημερώσεις θα κοινοποιηθούν στο μέλλον. Στο τέλος του πειράματος, τυχόν έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής της κοινότητας.

Το πείραμα είναι εμπνευσμένο από τον χρήστη του Twitter Jackson Fall, ο οποίος δημιούργησε το “HustleGPT”, καλύπτοντας το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Πηγές: cointelegraph , Jackson Fall

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ChatGPT-4 ChatGPT-4 ChatGPT-4


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed