Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΆρθραΜακιγιάζ και εφηβεία. Πάνε μαζί; Της Μαρίας Αναστασίας Κυριακίδου

Μακιγιάζ και εφηβεία. Πάνε μαζί; Της Μαρίας Αναστασίας Κυριακίδου

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μακιγιάζ και εφηβεία

Μακιγιάζ και εφηβεία. Πάνε μαζί; Της Μαρίας Αναστασίας Κυριακίδου

Στην εφηβεία, η φιλαρέσκεια στην ψυχοσύνθεση των κοριτσιών και το ενδιαφέρον για τα καλλυντικά μεγαλώνει λόγω της γενικότερης αναζήτησης της ταυτότητας που αποτελεί τον κυριότερο στόχο της συγκεκριμένης ηλικιακής φάσης. Οι νεαρές κοπέλες, βιάζονται να εισχωρήσουν στον κόσμο των γυναικών, συχνά δεν καταλαβαίνουν ότι η υπερβολή όχι μόνο δεν τις κολακεύει, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.

Θυμηθείτε ότι η ομορφιά είναι κυρίως εσωτερική υπόθεση και έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την καλή διάθεση και την αυτοπεποίθηση. Για να δείξετε όμορφη, πρέπει πρώτα να νιώσετε όμορφη και να αγαπάτε τον εαυτό σας, γιατί αυτό είναι το μήνυμα που θα περάσετε και στους γύρω σας. Θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλά κορίτσια της ηλικίας σας δείχνουν όμορφες, χωρίς να χρησιμοποιούν καθόλου καλλυντικά.

Σε κάθε περίπτωση, το υπερβολικό μακιγιάζ (ακόμα και τα απαλά χρώματα) σίγουρα δεν ενδείκνυνται για κανένα εφηβικό πρόσωπο. Υπάρχει μια σειρά από βασικές συμβουλές μακιγιάζ, που ταιριάζει στην φρεσκάδα του προσώπου σας και να μη μοιάζει τόσο αφύσικο, το αποτέλεσμα. Η ακμή μπορεί να είναι κάτι συνηθισμένο και αναμενόμενο στην εφηβική ηλικία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζεται. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι νεαρές κοπέλες με έντονο πρόβλημα ακμής είναι να μη συμβουλεύονται τον ειδικό γιατρό, αλλά να καλύπτουν απλώς τα σημάδια με βαριά καλλυντικά, κάνοντας την επιδερμίδα να ασφυκτιά.

4 τρόποι να καλύψεις τα σημάδια της ακμής με σωστή περιποίηση και μακιγιάζ

Ειδικά αν έχετε επιδερμίδα με ακμή, το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι μια μεγάλη στρώση από make up, το οποίο είναι λάθος! Τα βαριά make up είναι για γυναίκες μεγαλύτερες. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλύψετε τα σπυράκια με concealer και στη συνέχεια αν θέλετε να δώσετε στο πρόσωπο ομοιόμορφο χρώμα και υφή, καλύψτε τοπικά με concealer, απλώστε στη συνέχεια μια ελαφριά ενυδατική κρέμα στο χρώμα της επιδερμίδας σας, επιλέξτε κάποιο φαρμακευτικό καλλυντικό, που είναι και δερματολογικά ελεγμένο, να χρησιμοποιείτε ελαφριά πούδρα και λίγο ρουζ σε φυσικό χρώμα.

Αν συνηθίζετε να βάφετε τα μάτια σας με σκουρόχρωμες σκιές, αφήστε τα χείλη φυσικά ή απλώστε μια πολύ απαλή στρώση διαφανούς lip gloss. Αν πάλι έχετε επιλέξει ένα πιο έντονο κραγιόν, φροντίστε να παραμείνετε όσο πιο φυσική και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ίσως μόνο τη μάσκαρα. Στην πραγματικότητα,αυτό που χρειάζεστε είναι μια ελαφριά μάσκαρα, ένα ουδέτερο lip gloss και ένα concealer – ως τοπικό καλυπτικό για σπυράκια ή κοκκινίλες σαν καλλυντικά. Ανακαλύψτε το “δυνατό” σας σημείο και αναδείξτε το με τα χρώματα και τα διαφορετικά στυλ του μακιγιάζ. Το μόνο καλλυντικό που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ σε αυτήν την ηλικία είναι το αντηλιακό. Οι καλές συνήθειες ξεκινούν, όταν είμαστε νέοι, οπότε πρέπει από τώρα να συνηθίσετε να βάζετε αντηλιακή κρέμα ακόμα και τις βροχερές μέρες του χειμώνα.

Αντηλιακή προστασία: Ποιο SPF να επιλέξεις, ποια είναι η ιδανική υφή και πώς καθαρίζεις το αντηλιακό;

Σε μια ηλικία που δεν έχετε αρχίσει να ανησυχείτε για τις πρώτες λευκές τρίχες, δεν έχετε λόγο να επιβαρύνετε τα μαλλιά σας με τις χημικές ουσίες. Τα φυσικά μαλλιά είναι πιο όμορφα και πιο υγιή. Μην παραμελείτε τα νύχια σας. Φροντίστε να τα έχετε καθαρά, καλοσχηματισμένα και κομμένα στο ίδιο μήκος, είτε χρησιμοποιώντας παστέλ χρώματα ή ένα απλό διάφανο βερνίκι που αρκεί για να τους δώσει λάμψη.

Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε πραγματικά όμορφες όταν είμαστε ευτυχισμένες και όχι απαραίτητα βαμμένες από την κορυφή ως τα νύχια!!!

Το άρθρο συμμετέχει στο διαγωνισμό αρθρογραφίας    που διοργανώνει το NewAge Ideas με το Next Generation

Πηγή: enimerosou.gr


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments