enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Πόλεμος. Τα δεινά και οι επιπτώσεις στη ζωή μας, Της Βασιλικής Ναούμ

Πόλεμος. Τα δεινά και οι επιπτώσεις στη ζωή μας, Της Βασιλικής Ναούμ

Είναι αδιανόητο ο πόλεμος να υπάρχει ως μέσω επιβίωσης στη σημερινή εποχή! Η γενοκτονία και η ισοπέδωση ενός λαού δεν μπορεί να αποτελεί τιμή για κανέναν.
Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

"Πόλεμος" Τα δεινά και οι επιπτώσεις στη ζωή μας - Της Βασιλικής Ναούμ

Στη προοδευμένη και σύγχρονη εποχή μας η ανθρωπότητα έχει σταθεί ανίκανη να δαμάσει απόλυτα τα βάρβαρα ένστικτά της. Ο πόλεμος συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα και στον 21ο αιώνα με λαούς να δοκιμάζονται στη δίνη του. Διότι παρά τη μεγάλη ανάπτυξη του πολιτισμού δεν καταφέραμε να εξελιχθούμε σε μια ανώτερη ηθική οντότητα!

Η ανάγκη του ανθρώπινου γένους να υπερισχύει έναντι των ασθενέστερων κρατάει από τη πρώτη κιόλας ύπαρξή του πάνω σε αυτόν το πλανήτη.

Ο πόλεμος είτε επιθετικός, κατακτητικός είτε αμυντικός δεν παύει να έχει φοβερές συνέπειες. Οι κατακτητικές βλέψεις, τα οικονομικά προνόμια και η κοινωνική υπεροχή αποτελούν τους θεμέλιους λίθους ενός πολέμου.

Το φαινόμενο αυτό προκαλεί ολοκληρωτική μεταμόρφωση μιας κοινωνίας, βάζοντας τέλος στην ήρεμη ροή της ζωής εν καιρό ειρήνης, εξαθλιώνει τα έθνη κοινωνικά, οικονομικά, ηθικά και πέρα από την απώλεια της ανθρώπινης ζωής έχουμε απώλεια της αξιοπρέπειας, της ποιότητας και της ανθρωπιάς.

Ο πόλεμος φέρνει την απόλυτη δυστυχία. Τα μίση και τα όπλα θεοποιούνται! Ο φανατισμός μετατρέπει τα άτομα σε θηρία γυρίζοντας ο ένας το “μαχαίρι” στον άλλον, ασήμαντα όντα στο παιχνίδι της Ιστορίας.

Τα αποτελέσματα του πολέμου είναι απόκοσμα, οι πλούσιοι γίνονται φτωχοί και οι φτωχοί δεινοπαθούν. Η φτώχεια, η μιζέρια και οι δυστυχία αποτελούν πλέον τη ρουτίνα της καθημερινότητας, οι απώλειες είναι αμέτρητες και ο φόβος στερεί την ελπίδα και τη πίστη για ζωή!

Η ζωή δαπανάτε ασυλλόγιστα, τα πεδία της μάχης γίνονται πεδία εξευτελισμού της ηθικής ποιότητας του ανθρώπου.

Οι ζημιές σε έμψυχο και άψυχο υλικό έχουν σαν αποτέλεσμα τη κοινωνική κατάρρευση και τη πολιτική αστάθεια ενός κράτους, σταματώντας τον αγώνα για ποιοτική βελτίωση

Τόσο στο κατακτητικό όσο και στο αμυντικό στρατόπεδο οι απώλειες είναι τρομερές και αμαυρώνουν το πρόσωπο του νικητή. Είναι αδιανόητο ο πόλεμος να υπάρχει ως μέσω επιβίωσης στη σημερινή εποχή! Η γενοκτονία και η ισοπέδωση ενός λαού δεν μπορεί να αποτελεί τιμή για κανέναν.

Τα ερείπια δεν είναι θρόνοι νικητών αλλά φόρος ντροπής του κατακτητή! Οι τιμές ανήκουν στους ταπεινούς και πονεμένους, στους ξεριζωμένους, στους Ήρωες της χαμένης πατρίδας!

Η Ειρήνη βαδίζει πλάι-πλάι με την αγάπη, τη χαρά, το δίκιο και την αλήθεια. Εκατομμύρια νέοι σε όλο το κόσμο διαδηλώνουν και ζητούν από τους δυνατούς της γης την επίτευξή της! Πρέπει όμως από ένα απλό σύνθημα να γίνει αίτημα με ουσιαστικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από θρησκευτικές, φυλετικές, ιδεολογικές και εθνικές διαφορές!

Σήμερα επιβάλλεται να υιοθετήσουμε ένα νέο μέσω επίλυσης των εθνικών διαφορών με αυστηρά κριτήρια προς όφελος της ανθρωπότητας. Ο περιορισμός των πυρηνικών όπλων και των πυραύλων, η αυτοσυγκράτηση των κρατών και η καλή διάθεση επίλυσης των διακρατικών ζητημάτων με τον διάλογο στα πλαίσια του ΟΗΕ θα μπορούσε να αποτρέψει μια τρίτη παγκόσμια σύρραξη. Με τα δεδομένα της σημερινής πολεμικής τεχνολογίας θα μπορούσε μια τέτοια σύρραξη να αγγίξει και τα όρια του γενικού ανθρώπινου αφανισμού!

Και το ερώτημα είναι το εξής: Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει μέσα από αυτό το γεγονός; Γιατί ο νικητής δεν είναι πάντα και ο κερδισμένος!

Το άρθρο συμμετέχει στο διαγωνισμό αρθρογραφίας που διοργανώνει το NewAge Ideas με το Next Generation

Πηγή: enimerosou.gr


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed