enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Μην απαντήσεις, για να μην την «πατήσεις».

Μην απαντήσεις, για να μην την «πατήσεις».

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μην απαντήσεις, για να μην την «πατήσεις».

🔹Για να προστατευθείτε από αυτές τις απάτες:

1️⃣ Μην ανοίγετε μηνύματα από άγνωστους(συνήθως ο ΄θύτης΄ υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα): Αν λάβετε ηλεκτρονικό μήνυμα από κάποιον που δεν γνωρίζετε ή από μια εταιρεία που δεν αναγνωρίζετε, είναι καλύτερο να το αγνοήσετε και να το διαγράψετε χωρίς να το ανοίξετε.

2️⃣ Προσέχετε τις αναφορές στο περιεχόμενο: Αν λάβετε μήνυμα με περιεχόμενο που σας ζητά να δώσετε προσωπικές πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς πιστωτικών καρτών ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα, είναι πιθανό να είναι απάτη. Μην απαντάτε και μην παρέχετε καμία προσωπική πληροφορία.

3️⃣ Ελέγξτε τη διεύθυνση URL πριν κάνετε κλικ: Αν λάβετε ένα μήνυμα με σύνδεσμο προς μια ιστοσελίδα, πριν κάνετε κλικ σε αυτόν, ελέγξτε προσεκτικά τη διεύθυνση URL για να διαπιστώσετε αν είναι γνωστή και αξιόπιστη.

4️⃣ Προσοχή στις πιέσεις για άμεση δράση: Πολλά από τα απατηλά μηνύματα θα προσπαθήσουν να σας πιέσουν να δράσετε άμεσα, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως “επείγει” ή “κίνδυνος”. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ήρεμοι και να ελέγξετε προσεκτικά την αξιοπιστία του μηνύματος πριν λάβετε οποιαδήποτε δράση.

🔹 Αυτές οι προφυλάξεις μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία σας από απάτες που σχετίζονται με ύποπτο ή παραπλανητικό περιεχόμενο.

Ελληνική Αστυνομία 


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed