Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΓρεβενάΠάνω από 10 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε Κοζάνη και Γρεβενά μέσα...

Πάνω από 10 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε Κοζάνη και Γρεβενά μέσα από το LEADER

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πάνω από 10 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε Κοζάνη και Γρεβενά μέσα από το LEADER

Με επιπλέον 18 νέες επενδύσεις γεμίζει το αναπτυξιακό οπλοστάσιό της η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ στο πλαίσιο του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER. Από τις συνολικά 98 επενδύσεις, δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2025, υπογράφηκαν 18 νέες επενδυτικές προτάσεις για Κοζάνη και Γρεβενά, οι οποίες στοχεύουν, κυρίως, στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων και στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τη συντονίστρια του Τοπικού Προγράμματος LEADER, Ζωή Γκερεχτέ, ήταν η δεύτερη προκήρυξη των ιδιωτικών έργων. «Είναι η δεύτερη προκήρυξη. Επειδή υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως στη μεταποίηση από τον τοπικό πληθυσμό, κι ενώ είχαμε την υπάρχουσα προκήρυξη, μας ήρθαν επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο μάς έδωσε κι άλλα χρήματα, οπότε και εντάξαμε συνολικά 18 επενδύσεις επιπλέον από αυτές που είχαμε».

Όπως επισημαίνει η κα Γκερεχτέ, η συνολική δημόσια δαπάνη των έργων υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ και είναι περίπου διπλάσια από την αρχική κατανομή (5,3 εκατ. ευρώ). «Συνολικά τα έργα είναι 98, κάποιοι από την πρώτη προκήρυξη δεν προχώρησαν, οπότε μπήκαμε στη διαδικασία εξυγίανσης του προγράμματος. Έτσι, τους απεντάξαμε κι έχουμε τώρα συνολικά 98 επενδυτικά σχέδια για Κοζάνη και Γρεβενά».

Τα επενδυτικά έργα στοχεύουν στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων κυρίως, στον τουρισμό στα ορεινά Γρεβενά, σε βιοτεχνίες σε όλους τους κλάδους, ενώ κατατέθηκε και πρόταση για την περιοχή της Σιάτιστας, που είναι και παραδοσιακός οικισμός, για τη δημιουργία καταλύματος.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments