Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΣυνάντηση του προεδρείου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τον Πρέσβη...

Συνάντηση του προεδρείου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τον Πρέσβη της χώρας στην Αθήνα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Συνάντηση του προεδρείου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τον Πρέσβη της χώρας στην Αθήνα

Στην Κοινή Διακήρυξη Ευρείας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδος-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και Συμφωνία Συνεργασίας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, που υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2020, στο πλαίσιο επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Αμπού Ντάμπι, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-ΗΑΕ, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, στη συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη της χώρας, κ. Ali Obaid Ali Aldhaeri.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την εν λόγω συμφωνία «ορόσημο για τις υψηλού επιπέδου διμερείς σχέσεις» και αναφέρθηκε τόσο στις υφιστάμενες οικονομικές συνεργασίες όσο και στην προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης σχημάτων, ως αποτέλεσμα των πυκνών διακυβερνητικών επαφών μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

Παράλληλα, σημειώθηκε η ελληνική πρόθεση για υποστήριξη των δράσεων της πρεσβείας, ενώ έγινε αναφορά στην πορεία συνεργασιών προηγούμενων ετών.

Την εκτίμησή της για τον εμιρατινό λαό, τον πολιτισμό του και τον αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό του εξέφρασε η Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας, κ. Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, διαμηνύοντας ότι οι διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές μπορούν να αποτελέσουν συνδετικό κρίκο για την αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων.

Ενδεικτική της επιθυμίας των Εμιράτων να ενισχύσουν συνέργειες που προωθούν την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων ήταν και η τοποθέτηση του Πρέσβη για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που διανοίγονται λόγω των πρόσφατων συμφωνιών των ηγετών των δύο χωρών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εκτίμηση από ελληνικής πλευράς ότι ο ρόλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας θα μπορούσε να είναι πολλά περισσότερα από τυπικός υπό το πρίσμα μιας επανεκκίνησης των κοινοβουλευτικών σχέσεων με καταγραφή δράσεων, προκειμένου να επιλεγούν συντονισμένα οι επόμενες κινήσεις ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα.

Μιχάλης Παπαδόπουλος


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments