Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΣημαντική και επωφελής για την Περιφέρειά μας η τριήμερη παρουσία του αν....

Σημαντική και επωφελής για την Περιφέρειά μας η τριήμερη παρουσία του αν. Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Σημαντική και επωφελής για την Περιφέρειά μας η τριήμερη παρουσία του αν. Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου.

👉 Οι επί τόπου επισκέψεις και συναντήσεις του Υπουργού βοήθησαν ώστε να παρουσιαστούν αναλυτικά ζητήματα, προτάσεις μας καθώς και η εξέλιξη ανοιχτών θεμάτων.

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και κείμενο

🔷 Στη συνάντηση στην Π.Ε. Καστοριάς μιλήσαμε για τα θέματα στελέχωσης των υπηρεσιών όπως επίσης και για μία σειρά έργων που δρομολογούνται.

🔶 Στην επίσκεψη στο Δήμο Πρεσπών πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο όπου και θέσαμε σειρά ζητημάτων. Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στα θέματα:

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα

-Κατασκευή οδού πρόσβασης στη νέα Μεθοριακή Διάβαση Λαιμού στις Πρέσπες. Η κατασκευή της οδού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία

του νέου σταθμού.

-Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Μεθοριακού Σταθμού Νίκης.

-Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Μεθοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των παραπάνω παρεμβάσεων θα φτάσει τα 5εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

👉 Νωρίτερα επισκεφθήκαμε και το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής όπου συναντηθήκαμε με τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό. (προσωπικό τελωνείου και αστυνομίας)

🔷 Στην επίσκεψη στο Πισοδέρι και στο Χιονοδρομικό Κέντρο κυριάρχησε το φαινόμενο των κατολισθήσεων εντός του οικισμού και σε σημεία του οδικού άξονα, έχοντας ως δεδομένο την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση και με θέμα συζήτησης τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των έργων.

✍️ Θέματα του Δήμου Φλώρινας συζητήθηκαν στο δημαρχείο της πόλης κατά τη συνάντηση με το Δήμαρχο Βασίλη Γιαννάκη.

🔶 Στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας τέθηκαν επί τάπητος από τους Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τις Δημοτικές Αρχές.

🔷 Στη συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας δόθηκε η δυνατότητα στους Αντιπεριφερειάρχες μας, χωρικούς και θεματικούς και στους Εντεταλμένους Συμβούλους να θέσουν σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τη διοίκηση και τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις.

✅ Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και με τα μέλη της διοίκησης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης όπου παρουσιάστηκε από το Διευθυντή του Δημήτρη Μαυροματίδη ο τρόπος λειτουργίας του ενώ κατατέθηκαν προτάσεις βελτίωσης της λειτουργία αυτού του σημαντικού οργάνου για την Περιφέρειά μας και γενικότερα για το σύνολο των ΟΤΑ Β’ Βαθμού.

👉 Με τον κ. Λιβάνιο επισκεφθήκαμε και την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας όπου ενημερώθηκε για το πολυδιάστατο έργο της εταιρίας καθώς και τις προοπτικές της σε σχέση και με τα νέα δεδομένα.

✅ Με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε στο γραφείο μου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειάς μας Δημήτρης Καραθανάσης ο οποίος έθεσε θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

👉 Επίσης βρεθήκαμε κοντά και στους εργαζομένους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη συμμετέχοντας στην κοπή Βασιλόπιτας.

✅ Η συμμετοχή του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη, της Βουλευτή Π.Ε. Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, του Βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου, του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπη έδωσε το στίγμα της βαρύτητας αυτής της επίσκεψης και του κυβερνητικού ενδιαφέροντος να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα στην Περιφέρειά μας.

Γιώργος Αμανατίδης – Giorgos Amanatidis


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments