Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΣυμμετοχή μαθητών υποψήφιων Πρέσβεων στην ενημέρωση με θέμα "Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην...

Συμμετοχή μαθητών υποψήφιων Πρέσβεων στην ενημέρωση με θέμα “Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ” Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”

Την Παρασκευή 23/2/2024 μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, υποψήφιοι πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του προγράμματος EPAS, συμμετείχαν στην εκδήλωση ενημέρωσης – συζήτηση με θέμα “Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας” στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Εurope Direct Δυτικής Μακεδονίας και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση ενημερωθήκαμε για το ρόλο της ΕΕ σήμερα, τη σημασία της συμμετοχής μας στις Ευρωεκλογές, τη σύνδεση της ΕΕ με την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας μέσα από τη χρηματοδότηση του προγράμματος για την Δίκαιη Μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή και όχι μόνο, καθώς και για τις δεξιότητες του μέλλοντος που είναι απαραίτητες σε μια Ευρώπη και σε μια πόλη όπως η Κοζάνη που στοχεύουν στην Κλιματική Ουδετερότητα στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας για το Κλίμα.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με προσοχή τη συζήτηση και εξέφρασαν τις απορίες τους για το μέλλον τους και για την αναγκαιότητα συμμετοχής στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση την Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και τον Όμιλο ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας- Φλώρινας (https://www.europedirect-oenef.eu ), γιατί ενίσχυσαν την πεποίθησή μας για την αναγκαιότητα συμμετοχής των νέων στα τοπικά, στα Ευρωπαϊκά δρώμενα και ιδιαίτερα στην εκλογική διαδικασία της 9ης Μαϊου.

3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments