Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΚοπή βασιλόπιτας και εορτασμός 10ης επετείου λειτουργίας του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» της Ιεράς...

Κοπή βασιλόπιτας και εορτασμός 10ης επετείου λειτουργίας του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» της Ιεράς Μητροπόλεως

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Κοπή βασιλόπιτας και εορτασμός 10ης επετείου λειτουργίας του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» της Ιεράς Μητροπόλεως

Το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ειρηναίος, με την παρουσία των μαθητριών και των μαθητών, των καθηγητριών και των καθηγητών, με επικεφαλής την Υπεύθυνη κα. Χρυσάνθη Μπάγιου, Φιλόλογο, ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο φέτος κλείνει τα 10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του από την ίδρυσή του ως όραμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.

Στο φροντιστήριο παραδίδονται δωρεάν μαθήματα των ανθρωπιστικών και των θετικών επιστημών σε μαθητές ευπαθών οικονομικά νοικοκυριών, ενισχύοντας την επιθυμία των παιδιών για μάθηση, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και επίτευξη των στόχων τους, προάγοντας τη δημιουργικότητα και τη δύναμη που οι νέοι διαθέτουν. Το διδακτικό προσωπικό αποτελούν οι εθελόντριες καθηγήτριες και οι εθελοντές καθηγητές: Ιωάννης Βελονάκης, Παρθένα Γεωργιάδου, Λουΐζα Δελέγκου, Ειρήνη Δραγιάννη, Αθανάσιος Κυρκόπουλος, Αικατερίνη Μάρρου, Δημήτριος Πετρόπουλος, Χριστίνα Προκοπίδου, Χριστίνα Σιάπα, Βασιλική Τζιάτζιου, Μαριάννα Τσαρούχα, και Γεώργιος Χατζής.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Ειρηναίος ευλόγησε τους μαθητές και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την προσφορά και τη συμμετοχή στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, τονίζοντας ότι το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» θα υποστηριχθεί στο μέγιστο βαθμό, μεριμνώντας για την άμεση εξασφάλιση νέου χώρου, με σύγχρονα πρότυπα, ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που θα εξυπηρετoύν τις ανάγκες ενός σύγχρονου φροντιστηρίου.

Η συνολική αναβάθμιση των παροχών και της λειτουργίας του φροντιστηρίου θα πραγματοποιηθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, ώστε να εξασφαλιστεί ένα ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας που φοιτούν σε αυτό και, αντίστοιχα, ένα αξιόλογο εργασιακό περιβάλλον για το διδακτικό προσωπικό που εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments