Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΠαιδική Σκηνή «Το Μαγεμένο Πηγάδι» του Μιχ. Πιτένη

Παιδική Σκηνή «Το Μαγεμένο Πηγάδι» του Μιχ. Πιτένη

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Παιδική Σκηνή «Το Μαγεμένο Πηγάδι» του Μιχ. Πιτένη

Ένα μιούζικαλ για παιδιά που αξίζει να το δουν κι οι μεγάλοι!

Tα παιδιά μπορούν να μας δείξουν έναν καλύτερο δρόμο, έναν δρόμο που συνθέτουν όσα έχουν πραγματική αξία για τη ζωή μας.

Έναν δρόμο που έχουν ξεχάσει πολλοί από τους μεγάλους, αλλά που μπορούν να ανακαλύψουν και πάλι χάρη στην «καθοδήγηση» των παιδιών.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του έργου «Το Μαγεμένο Πηγάδι» του Μιχάλη Πιτένη που θα παρουσιάσει η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στην Αίθουσα Τέχνης από 26 Φλεβάρη μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.

Ένα παιδικό μιούζικαλ γεμάτο μουσική και τραγούδια.

Στην παράσταση, η πραγματικότητα συνυπάρχει με το παραμύθι. Ο ρεαλισμός συνδυάζεται με τη φαντασία και διαμορφώνεται μια συνθήκη που θα επιτρέψει στους μικρούς πρωταγωνιστές της ιστορίας μας να βρουν μόνοι τους τι κρύβεται πίσω από το μύθο που έχουν δημιουργήσει οι μεγάλοι για ένα «μαγεμένο» πηγάδι που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού μιας γιαγιάς που ζει μόνη της.

Έτσι, θ’ ανακαλύψουν πού και σε τι μπορεί να κρύβεται η μαγεία και πώς αυτή μπορεί τελικά ν’ αποκαλύψει την καλή πλευρά που έχει ο κάθε άνθρωπος.

Μια πλευρά που και ο ίδιος πολλές φορές φαίνεται να αγνοεί.

«Το μαγεμένο πηγάδι» βασίστηκε σ’ έναν μύθο που κυκλοφορούσε πριν χρόνια σε κάποια απ’ τις γειτονιές της Κοζάνης.

Έναν μύθο που δημιούργησε και καλλιέργησε η καλπάζουσα φαντασία ανθρώπων άλλης εποχής, που ωστόσο παραμένει πάντοτε ενδιαφέρον και γοητευτικός και γι’ αυτό γίνεται η αιτία για να στηθεί και να ξεκινήσει ένα σύγχρονο παραμύθι ικανό να συγκινήσει μικρούς αλλά και μεγάλους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μιχάλης Πιτένης / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νανά Νικολάου / ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ελεωνόρα Καραβανή / ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας Κωτούλας / ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ – Βοηθός ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Αρετή Μώκαλη.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ναταλία Καποδίστρια, Άννα Αμπεριάδου, Παναγιώτης Δαβιδόπουλος, Χριστίνα Θύμη, Λάκης Καπέλλας, Μαρία Πολυμεροπούλου, Σταμάτης Φακορέλλης.

Για οργάνωση σχολικών παραστάσεων: Γραφείο Δηπεθε, Στέλιος Σωτηρόπουλος τηλ 24610 24062


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments