Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΑδικαιολόγητες ανησυχίες για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Αδικαιολόγητες ανησυχίες για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Αδικαιολόγητες ανησυχίες για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Κάποιοι φάσκουν και αντιφάσκουν στο δημόσιο λόγο τους με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Για να καταστεί λοιπόν απολύτως σαφές και να μην υπάρχει καμία «σκιά» στο ζήτημα που αφορά στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Κοζάνης και συγκεκριμένα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κάνουμε ορισμένες διευκρινίσεις προς ενημέρωση των δημοτών.  

Υπενθυμίζουμε, ότι τον Ιανουάριο του 2011 με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. Κοζάνης είχε εξαιρεθεί η κατάργηση της ΚΔΒΚ από νομικό πρόσωπο. Απόφαση που ισχύει μέχρι και σήμερα.  Συνεπώς, τόσο η επιχειρηματολογία όσο και η αιτιολογία για τη διατήρηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ως νομικό πρόσωπο είναι και σήμερα επίκαιρες.

Επιπλέον, θυμίζουμε ότι η προετοιμασία για συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ξεκινήσει απολύτως έγκαιρα, από την 1η Νοεμβρίου 2023. Στη συγκεκριμένη ημερομηνία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, με αίτημα παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας, ώστε την απόφαση για την κατάργηση ή μη των νομικών προσώπων, να έχουν τα νεοεκλεγέντα Δημοτικά Συμβούλια. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, διευκρινίστηκε  ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν πρόκειται να δώσει παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας, δηλαδή την 15η Νοεμβρίου.  Με αυτόν τον τρόπο, έγινε απόλυτα ξεκάθαρο ότι για τα νομικά πρόσωπα δεν θα αποφασίσουν οι νέες δημοτικές αρχές που προέκυψαν από τις εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά οι υφιστάμενες.

 Στην κατεύθυνση αυτή, η δημοτική αρχή προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες. Συγκεκριμένα με έγγραφο του γενικού γραμματέα του Δήμου Κοζάνης στις 2 Νοεμβρίου,  ζητήθηκε από τους προέδρους και τους διευθυντές των νομικών προσώπων να διατυπώσουν τις απόψεις τους  για το αν επιθυμούν να παραμείνουν ή όχι ως ανεξάρτητα νομικά πρόσωπα, ώστε το θέμα να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Επομένως, υπήρξε απολύτως έγκαιρη προετοιμασία ως προς τις ημερομηνίες, απλώς κάποιοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε ακόμη σε προεκλογική περίοδο.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments