Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΜέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στους κορυφαίους επιστήμονες στον...

Μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο

Μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο συγκαταλέγονται μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η λίστα “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators”, η οποία δημοσιεύτηκε από ομάδα καθηγητών του Stanford University, κατατάσσει σε παγκόσμια κλίμακα τους επιστήμονες όλων των επιστημονικών πεδίων, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους εντός του 2022. Σε αυτή περιλαμβάνονται 100.000 επιστήμονες, διακεκριμένοι σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων στην επιστημονική υποπεριοχή στην οποία εξειδικεύονται. Η καινοτομία της μελέτης αυτής είναι ότι οι βιβλιομετρικοί δείκτες που αξιολογούνται δεν περιλαμβάνουν μόνο τις συνολικές αναφορές και τον δείκτη h-index των επιστημόνων σύμφωνα με τη βιβλιογραφική βάση δεδομένων Scopus αλλά και παραμέτρους όπως η σταθμισμένη μέτρηση της συν-συγγραφής και της θέσης του συγγραφέα στις δημοσιεύσεις.

Έντεκα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας, από διάφορες επιστημονικές περιοχές, συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών (με αλφαβητική σειρά):

Ονοματεπώνυμο
Γιανναράκης Γρηγόρης
Γούλα Μαρία
Θεοδουλίδης Θεόδωρος
Μπουλογεώργος Αλέξανδρος
Πέλλας Νικόλαος
Πηλαβάκης Πέτρος
Ράδογλου- Γραμματίκης Παναγιώτης
 Σαρηγιαννίδης Παναγιώτης
Τσίπουρας Μάρκος
 Φροντιστής Ζαχαρίας
Χαρισίου Νικόλαος

Η λίστα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει επίσης την κατάταξη των επιστημόνων με βάση τον αντίκτυπο των δημοσιεύσεων καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Στην κατάταξη αυτή περιλαμβάνονται πέντε μέλη του διδακτικού προσωπικού (με αλφαβητική σειρά):

Ονοματεπώνυμο
Θεοδουλίδης Θεόδωρος
Φροντιστής Ζαχαρίας
 Τσίπουρας Μάρκος
Σκόδρας Γεώργιος
 Πηλαβάκης Πέτρος

Οι σπουδαίες αυτές διακρίσεις αντανακλούν την υψηλού επιπέδου και διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι από το 2021 έως και σήμερα τα μέλη του Ιδρύματος που συγκαταλέγονται στην εν λόγω λίστα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments