Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΈγκριση συμμετοχής του Just Transition Living Lab στο European Network of Living...

Έγκριση συμμετοχής του Just Transition Living Lab στο European Network of Living Labs (ENoLL).

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Έγκριση συμμετοχής του Just Transition Living Lab στο European Network of Living Labs (ENoLL).

Εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες στη Βαρκελώνη, από τη Γενική Συνέλευση του ENoLL, η συμμετοχή του Just Transition Living Lab, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Ζωντανών Εργαστηρίων (European Network of Living Labs-ENoLL).

Το Just Transition Living Lab  Ιδρύθηκε το 2022, στην Κοζάνη και αποτελεί μία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς ιδρυτικά του μέλη είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Ινστιτούτο Δίκαιης Μετάβασης Ελλάδας (jtig.org). Φορέας υποδοχής είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (uowm.gr).

Το JTLL είναι ένα εκπαιδευτικό και συνεργατικό Ζωντανό Εργαστήριο Έρευνας και Καινοτομίας, που αποσκοπεί στη διεξαγωγή εξειδικευμένης επιστημονικής έρευνας και συνεργασίας σε διάφορους τομείς όπως αυτός της ενέργειας και του περιβάλλοντος, της υγείας, της επιχειρηματικότητας και των start-ups, της κοινωνικής καινοτομίας και της συμπερίληψης, στο πλαίσιο που διαμορφώνεται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία της «Δίκαιης Μετάβασης» που βιώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με πολλές άλλες περιοχές της Ευρώπης. Επιπλέον, αποτελεί το μοναδικό Living Lab στον κόσμο που ασχολείται με θέματα Δίκαιης Μετάβασης.

Επιδιώκει τη διασύνδεση της επιστημονικής κοινότητας με τους σημερινούς φοιτητές (και αυριανούς επιχειρηματίες και εργαζομένους), την αυτοδιοίκηση και την επιχειρηματική κοινότητα στις περιοχές της μετάβασης που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας τους.

Το JTLL υποστηρίζει, προωθεί και υλοποιεί δράσεις για την βιώσιμη και ολιστική ανάπτυξη όλων των μερών του τετραπλού έλικα (Quadruple Helix), κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης και της αναπόφευκτης αναμόρφωσης της οικονομίας στις αντίστοιχες περιοχές απολιγνιτοποίησης.

Τι είναι τα Ζωντανά Εργαστήρια (LL);

Τα Ζωντανά Εργαστήρια (LL) είναι αληθινά (και όχι εικονικά) περιβάλλοντα, στοχευμένα στον ελεύθερο πειραματισμό, διεπαφή και τεστάρισμα μεταξύ των συμμετασχόντων (φοιτητές, ακαδημαϊκή κοινότητα, επιχειρήσεις, αυτοδιοίκηση κλπ), με σκοπό την ενδυνάμωση της συν-δημιουργίας και της καινοτομίας, ανάμεσα στους κύριους εταίρους του Τετραπλού Έλικα, όπως οι πολίτες, η αυτοδιοίκηση, οι επιχειρήσεις, η ακαδημαϊκή κοινότητα.

 Τι είναι το ENoLL;

Αποτελεί το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Ζωντανών Εργαστηρίων (European Network of Living Labs). Είναι διεθνής, ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στον οποίο συμμετέχουν Ζωντανά Εργαστήρια (LL) από όλο τον κόσμο, αφού έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς μία διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης από ανεξάρτητους αξιολογητές. Το ENoLL υποστηρίζει την ανταλλαγή γνώσης και καλών πρακτικών, κοινές δράσεις και συνεργασίες σε διεθνή project ανάμεσα στα πάνω από 480 εγκεκριμένα μέλη του από όλη την υφήλιο. Με την προώθηση της ιδέας των Ζωντανών Εργαστηρίων, στόχος του ENoLL είναι η διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών της Ε.Ε. και η ενίσχυση του θεσμού των Ζωντανών Εργαστηρίων, σε παγκόσμιο επίπεδο.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments