Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΠροπαρασκευαστική επίσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος “A chance for success, we...

Προπαρασκευαστική επίσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος “A chance for success, we improve the competences of teachers of kindergartens” οργανισμού της Πολωνίας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Προπαρασκευαστική επίσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος “A chance for success, we improve the competences of teachers of kindergartens” οργανισμού της Πολωνίας

📌 Προπαρασκευαστική επίσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος “A chance for success, we improve the competences of teachers of kindergartens” (2022-2-PL01-KA122-SCH-000093960) οργανισμού της Πολωνίας

🎯 Σκοπός της προπαρασκευαστικής επίσκεψης είναι η προετοιμασία και οργάνωση της επίσκεψης ομάδας 7 νηπιαγωγών σε νηπιαγωγεία της περιοχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 13 Οκτώβρη 2023.

🔸Στην προπαρασκευαστική επίσκεψη συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από νηπιαγωγεία της πολης Siemiatycze, εκπρόσωποι του υπεύθυνου οργανισμού για την υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας και εκπρόσωποι του Δήμου της πόλης.

🔸Την ευθύνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση της επίσκεψης είχε η υπεύθυνη προώθησης του προγράμματος Erasmus στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου.

🔸Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27.09.2023 οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεονίας, Δέσποινα ΠΑαπαδοπούλου, δ.φ., και συζήτησαν μαζί της σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των δυο χωρών.

🔸Αργότερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο Καστοριάς “Μικροί Εξερευνητές” και στο 1ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς. Εκεί, οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους των σχολείων και συνομίλησαν πάνω σε διάφορα εκπαιδευτικά θέματα με το εκπαδιευτικό προσωπικό.

🔸Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς, όπου ενημερώθηκαν για τις δράσεις του κέντρου και τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της Καστοριάς.

🙏Ευχαριστούμε θερμά τις διευθύνσεις και το προσωπικό των σχολικών μονάδων και του ΚΕΠΕΑ Καστοριάς για τη θερμή υποδοχή τους και τη διάθεση να ξεναγήσουν τους συμμετέχοντες στους χώρους τους και να συνομιλήσουν μαζί τους για εκπαιδευτικά ζητήματα.

‼️ Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Καστοριά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αντιδημάρχου της Καστοριάς και του Δημάρχου της πολωνικής πόλης Siemiatycze και τέθηκαν οι βάσεις για τη μελλοντική συνεργασία των δυο δήμων μέσα από κοινές δράσεις.

#πδεδυτικήςμακεδονίας#ErasmusPlus#jobshadowing#siemiatycze#ΔήμοςΚαστοριάς


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments