Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΠροπαρασκευαστική επίσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος “A chance for success, we...

Προπαρασκευαστική επίσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος “A chance for success, we improve the competences of teachers of kindergartens” οργανισμού της Πολωνίας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Προπαρασκευαστική επίσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος “A chance for success, we improve the competences of teachers of kindergartens” οργανισμού της Πολωνίας

📌 Προπαρασκευαστική επίσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος “A chance for success, we improve the competences of teachers of kindergartens” (2022-2-PL01-KA122-SCH-000093960) οργανισμού της Πολωνίας

🎯 Σκοπός της προπαρασκευαστικής επίσκεψης είναι η προετοιμασία και οργάνωση της επίσκεψης ομάδας 7 νηπιαγωγών σε νηπιαγωγεία της περιοχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 13 Οκτώβρη 2023.

🔸Στην προπαρασκευαστική επίσκεψη συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από νηπιαγωγεία της πολης Siemiatycze, εκπρόσωποι του υπεύθυνου οργανισμού για την υλοποίηση του σχεδίου κινητικότητας και εκπρόσωποι του Δήμου της πόλης.

🔸Την ευθύνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση της επίσκεψης είχε η υπεύθυνη προώθησης του προγράμματος Erasmus στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου.

🔸Συγκεκριμένα, την Τρίτη 26.09.2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 22ο Νηπιαγωγείο (βιοκλιματικό) στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης, στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο “Αμπεμπαμπλομ” και στο 21ο Νηπιαγωγείο (Χατζηκώστα) Κοζάνης.

🙏Ευχαριστούμε θερμά τις διευθύνσεις και το προσωπικό των σχολικών μονάδων για τη θερμή υποδοχή τους και τη διάθεση να ξεναγήσουν τους συμμετέχοντες στους χώρους των νηπιαγωγείων και να συνομιλήσουν μαζί τους για εκπαιδευτικά ζητήματα.

🔸Επίσης, οι συμμετέχοντες παρακολούθυησαν παρουσίαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και την περιοχή μας και ακολούθησε συζήτηση πάνω στις διαφορές και ομοιότητες των δυο συστημάτων στο επίπεδο της προσχολικής εκπαίδευσης.

‼️Μεταξύ των Δημάρχων της Κοζάνης και της Πολωνικής πόλης Siemiatycze υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας πάνω σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, περιβάλλοντος και πολιτισμού, με στόχο οι δυο δήμοι να αναπτύξουν μελλοντικές συνεργασίες για την προώθηση των κοινών στόχων τους. Στην αδελφοποίση των δυο δήμων καθοριστικός ήταν ο ρόλος της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, φέρνοντας σε επικοινωνία τους δυο δήμους και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην επέκταση των συνεργασιών και σε άλλα επίπεδα εκτός της εκπαίδευσης.

#πδεδυτικήςμακεδονίας#ErasmusPlus#jobshadowing#ΔήμοςΚοζάνης#siemiatycze


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments