enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Το φωτοβολταικό του ΤΟΕΒ Σερβίων ακόμα…  περιμένει να συνδεθεί στο Δίκτυο

Το φωτοβολταικό του ΤΟΕΒ Σερβίων ακόμα…  περιμένει να συνδεθεί στο Δίκτυο

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

ΕΛΠΙΔΑ: Το φωτοβολταικό του ΤΟΕΒ Σερβίων ακόμα…  περιμένει να συνδεθεί στο Δίκτυο.        

Τα όσα τραγικά συμβαίνουν στο Θεσσαλικό κάμπο με τις πρόσφατες πλημμύρες, δείχνουν με τον πιο δραματικό τρόπο  αφενός ότι  η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και αφετέρου ότι μέτρα προστασίας δεν υπάρχουν.

 Ειδικότερα στην Περιφέρεια μας είμαστε δυστυχώς εντελώς  ανυπεράσπιστοι απέναντι σε ανάλογα πιθανά πλημμυρικά  φαινόμενα  .

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο θωράκισης. 

Και σαν να μη φτάνουν οι φυσικές καταστροφές  δημιουργούμε οι ίδιοι τις προϋποθέσεις για πιθανές καταστροφές.

Σε πρόσφατη επίσκεψη της Υποψήφιας Περιφερειάρχη Γεωργίας Ζεμπιλιάδου και υποψηφίων του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία»    στον ΤΟΕΒ Σερβίων,  με έκπληξη διαπιστώσαμε το εξής αδιανόητο: 

Φωτοβολταικό  εγκατεστημένο  σε αρδευόμενη έκταση και μάλιστα πάνω σε αγωγό μεταφοράς νερού του αρδευτικού δικτύου. 

Το γεγονός μιλά από μόνο του .

Αναρωτιόμαστε: 

Αλήθεια πώς αδειοδοτήθηκε η συγκεκριμένη επένδυση;

Σε περίπτωση – ο μη γένοιτο – βλάβης στο  αρδευτικό δίκτυο πως θα γίνει η επιδιόρθωσή της;

Έχουν άραγε αναλογισθεί  αυτοί που ενέκριναν το έργο τις επιπτώσεις στην περιοχή από μια  βλάβη του αγωγού άρδευσης , που λόγω των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων  που βρίσκονται πάνω στον αγωγό  θα πάρει πολλαπλάσιο χρόνο για να επιδιορθωθεί ;

Γιατί εγκρίνονται με ευκολία τέτοια έργα  και δεν διευκολύνεται ο ΤΟΕΒ Σερβίων, του οποίου η άδεια σύνδεσης για το  υπό κατασκευή  φωτοβολταϊκό   έχει καταστεί ανενεργή εδώ κι ένα χρόνο ;

Και ενώ οι κύριοι Αμανατίδης και Κασαπίδης αλληλοκατηγορούνται για ποιος διευκολύνει περισσότερο    τους επιχειρηματίες  των Α.Π.Ε,   οι αγρότες  των Σερβίων περιμένουν  να λειτουργήσει το φωτοβολταικό του ΤΟΕΒ, προκειμένου να μετριαστούν τα έξοδα  λειτουργίας του αρδευτικού.

Και δεν  ήταν μόνο αυτά τα προβλήματα που διατυπώθηκαν από τους αγρότες κατά την επίσκεψή μας στο ΤΟΕΒ Σερβίων.

 Ο κίνδυνος πλημμύρας από ημιτελές κανάλι όμβριων υδάτων  στην περιοχή, το οποίο  πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί και να συνδεθεί με το γειτονικό ρέμα, είναι μεγάλος.

Η  αγροτική οδοποιία βρίσκεται στο έλεος του Θεού.  Υπάρχουν απομονωμένες κτηνοτροφικές  μονάδες στις οποίες η πρόσβαση είναι δύσκολη .  Η αναποφασιστικότητα της Περιφερειακής Αρχής  σε συνδυασμό  με τη γραφειοκρατία καθυστερούν  την   επίλυση του  δίκαιου  αλλά και χρόνιου αυτού  προβλήματος .  

Ο συνδυασμός μας  παρακολουθεί από κοντά τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων και στηρίζει δυναμικά  τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

«ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία»                                                                                                                                      


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed