Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΣυνάντηση με νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης είχε ο δήμαρχος Κοζάνης...

Συνάντηση με νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης είχε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας , στο χώρο της Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Συνάντηση με νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης είχε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας , στο χώρο της Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Συνάντηση με νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης είχε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας , στο χώρο της Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης , στο πλαίσιο του Training Course «Digital Wellbeing» με θέμα την Ψηφιακή Ευημερία, που υλοποιεί ο οργανισμός νεολαίας GO Alive στην Αιανή, 4-11 Σεπτεμβρίου.

👨👩Στη συνάντηση συμμετείχαν συνολικά 25 youth workers από 7 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Σλοβακία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Ισπανία, Ιταλία και Ουγγαρία), καθώς και οι ιδρυτές του “Go Alive” Μαρία Στεφανίδου και Μάρκος Χιόνος.

🔷Ο δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τον πλούτο και τη μακρόχρονη ιστορία της ΚΔΒΚ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πολύτιμα κειμήλια και τη σπουδαία συλλογή χαρτών που αναδεικνύουν την ιστορική διαδρομή της Κοζάνης.

🔷Στη συνέχεια, ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στον ενεργειακό χαρακτήρα του Δήμου Κοζάνης, την απολιγνιτοποίηση και τον μετασχηματισμό του αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου της περιοχής.

🔷Ο δήμαρχος Κοζάνης έκλεισε την ενημέρωση, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η περιοχή στο άμεσο μέλλον.

🔷 Με την ολοκλήρωση της συνάντησης οι youth workers ξεναγήθηκαν στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

📝Σημειώνεται ότι το Training Course «Digital Wellbeing» είναι το 3ο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί ο οργανισμός “Go Alive” στην Αιανή μέσα στο 2023 και αναμένεται να ακολουθήσουν άλλα 3 μέχρι τα μέσα Νοέμβρη.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments