Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΜε κεντρικό μήνυμα «από το ιδιωτικό στο συλλογικό και δημόσιο» το ΜετάΒαση...

Με κεντρικό μήνυμα «από το ιδιωτικό στο συλλογικό και δημόσιο» το ΜετάΒαση Project διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε μας

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Με κεντρικό μήνυμα «από το ιδιωτικό στο συλλογικό και δημόσιο» το ΜετάΒαση Project διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

📌Με κεντρικό μήνυμα «από το ιδιωτικό στο συλλογικό και δημόσιο» το ΜετάΒαση Project διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μια ιδέα για την αναζωογόνηση ενός δημόσιου χώρου “τοπόσημο” για την πόλη μας, κατέληξε να μεταμορφωθεί σε ένα ελπιδοφόρο εγχείρημα για τον τρόπο που μπορούν να αυτενεργήσουν οι κοινότητες σε επίπεδο αυτο- οργάνωσης και αυτο- διαχείρισης με εργαλείο την τέχνη. Καλλιτέχνες της Κοζάνης συναντήθηκαν στον χώρο του ΟΣΕ, συνομίλησαν μεταξύ τους αλλά και με τους επισκέπτες, σε ένα ανοιχτό εργαστήριο Τεχνών, σε μια κοινή προσπάθεια ενδυνάμωσης της κοινότητας και αναζωογόνησης του δημόσιου χώρου.

📌Η ιδέα και ο συντονισμός της δράσης ανήκουν στις Φώφη Ζαγορίτου και Σόνια Κούτσιανου, στο πλαίσιο του προγράμματος Tale of X Cities με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης.

✅Το πρόγραμμα περιλάμβανε Λογοτεχνία, Θέατρο, Ζωγραφική, Κόσμημα, Μουσική, Χορό και ειδικότερα:

📘ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

«Αγκάθα Κρίστι» Μία ανοιχτή συζήτηση με το Μπλε Αλώνι, την Χριστίνα Βουμβουράκη και τον Νίκο Ματενίδη

🎤🎸🎷ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Μία ανοιχτή σκηνή με αυτοσχεδιασμούς, συμπράξεις και ομαδικές δημιουργίες. Συμμετείχαν: Βουλγαράκης Θοδωρής, Δουβαρτζίδου Κική, Ζάμκος Γιάννης, Καραδήμος Νίκος, Λιάκος Θέμης, Μαμάτσιος Λάζαρος, Μεϊχανετσίδης Στέφανος, Σεβίλογλου Στέφανος, Τεντόγλου Κωνσταντίνα, Τζούκας Γιώργος, Τρέμης Θάνος, Τσιάρα Κατερίνα.

🩰ΧΟΡΟΣ

«Έλα να σύρεις τον χορό» Ανοιχτό εργαστήρι εκμάθησης παραδοσιακών χορών με μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης Υπεύθυνος καθηγητής: Αργύρης Παπαζήσης

🎨ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

«Μια βόλτα στον κόσμο της Ζωγραφικής»

Από τον Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Νομού Κοζάνης και τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης

🎭ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

«Τελετουργίες Μετάβασης» από τον Γιώργο – Ζήση Μπιλιώνη και

«Έλα να παίξουμε με τον Αριστοφάνη» από το Ονειρόdrama

🧿ΚΟΣΜΗΜΑ

“Φτιάξ’ το μόνος σου” – ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εργαστήρι χειροποίητου κοσμήματος με την Ελεονόρα Γαβαλίδου

📍 Έκθεση κοσμήματος: Ιλιάνα Δεληγιαννίδου, Αθηνά Παπαμάρκου, Βίνα Παρασκεύα, Περιστέρα Πλιάτσιου, Στημονιάρη Μαρία

📍ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Κατασκευάζοντας με υγρό γυαλί με την Μαρία Αραμπολίδου (Lidou Maria)

🎎ΠΑΡΑΜΥΘΙ «Μια φορά κι έναν καιρό…» Αφήγηση Τάνια Πάκου

📍 Escape Room «Είστε έτοιμοι να σώσετε τη Γη;» με τον Γιώργο Δελιόπουλο

👉Με την υποστήριξη των εθελοντών:

Γρηγόρη Καραγιαννίδη

Κατερίνας Καραγιαννίδου

Σίσσυς Σαλβαρά

Φαίης Τσιώγκα

Εβίτας Τσιώγκα

Άλκη Γεωργιάδη

Φαίδρας Πάπιστα

Ολυμπίας Γεωργιάδου

Βικτώριας Γκιούρου

Γιώργου Καραγιαννίδη


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias
FIESTA VOIO 2026 | Το μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ακολουθήστε μας:

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments