Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023ANA.Σ.Α: Για μια ανοιχτή πόλη

ANA.Σ.Α: Για μια ανοιχτή πόλη

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

ANA.Σ.Α: Για μια ανοιχτή πόλη

Η δημοτική παράταξη “ΑΝΑ.Σ.Α για το Δήμο Κοζάνης” είναι γέννημα της ανάγκης για τη δημιουργία ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού κινήματος, ικανού να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα του Δήμου. Δεν δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες και τις προσωπικές στρατηγικές κάποιων προσώπων. Οι στόχοι μας, όπως εκφράζονται μέσα από τη διακήρυξη των αρχών και των θέσεων μας αλλά και από το πρόγραμμα μας είναι:

  • Να αναδείξουμε τον λαϊκό παράγοντα ως τον κύριο παράγοντα των πολιτικο-κοινωνικών διεργασιών και να τον βγάλουμε στο προσκήνιο.
  • Να δημιουργήσουμε μέσα από τις συμμετοχικές λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα στελέχη εκείνα, που είναι ικανά να διαχειριστούν τις δημοτικές υποθέσεις και να απομονώσουν τους πολιτικάντηδες και τους δημαγωγούς.
  • Να καλλιεργήσουμε το πνεύμα της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας.
  • Να επαναπροσδιορίσουμε τις έννοιες “πολιτική”, “πόλις”, “τοπική αυτοδιοίκηση”, δίνοντας πραγματικό νόημα και περιεχόμενο.
  • Να δώσουμε στο Δήμο Κοζάνης μια νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση, διαμορφώνοντας ένα τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα και προτείνοντας ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.
  • Να αναδείξουμε και να καθιερώσουμε νέους θεσμούς λαϊκής συμμετοχής.
  • Να αναπτύξουμε νέες σχέσεις αλληλεγγύης που να διαμορφώνουν και να καθορίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις και να ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή.

Στον αγώνα μας αυτό δεν περισσεύει κανείς. Όλοι είναι απαραίτητοι και χρήσιμοι. Καλούμε το σύνολο των πολιτών του Δήμου Κοζάνης να συσπειρωθεί γύρω από τη δημοτική μας παράταξη και να αγωνιστεί μαζί μας για την από κοινού επίτευξη.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments