Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΗ 3η ημέρα των βραδιών κινηματογράφου ολοκληρώθηκε με την ταινία “What ever...

Η 3η ημέρα των βραδιών κινηματογράφου ολοκληρώθηκε με την ταινία “What ever happened to baby Jane”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Η 3η ημέρα των βραδιών κινηματογράφου ολοκληρώθηκε με την ταινία “What ever happened to baby Jane”

Η 3η ημέρα των βραδιών κινηματογράφου ολοκληρώθηκε με την ταινία “What ever happened to baby Jane ”

http://www.kozlib.gr/kozlib_new/?p=31416

Με την ταινία “What ever happened to baby Jane ” η οποία θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών ολοκληρώθηκε η 3η ημέρα των βραδιών κινηματογράφου το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2023.

Το ψυχολογικό θρίλερ του 1962 -σε σκηνοθεσία του Robert Aldrich- και πρωταγωνίστριες τις Bette Davis και Joan Crawford – βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Henry Farrell του 1960 και αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών, της Μπλανς (Davis) και της Τζέιν Χάρμον (Crawford), που είναι πρώην παιδικές ηθοποιοί. Η Μπλανς είναι παράλυτη από ένα ατύχημα και η Τζέιν τη φροντίζει. Ωστόσο, η Τζέιν είναι μια κακοποιητική και εμμονική αδελφή που κάνει τη ζωή της Μπλανς κόλαση.

Η ταινία είναι ένα αριστούργημα του είδους του ψυχολογικού θρίλερ. Η Davis και η Crawford δίνουν συγκλονιστικές ερμηνείες, και η σκηνοθεσία του Aldrich είναι σφιχτή και αγωνιώδης. Η ταινία ήταν υποψήφια για 11 βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου της καλύτερης ταινίας και της καλύτερης σκηνοθεσίας. Η Davis κέρδισε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της. Είναι μια ταινία που συνεπήρε τους θεατές με την προβολή της, αφού παρότι έβρεξε κατά τη διάρκεια της προβολής της, ένα μεγάλο των θεατών δεν εγκατέλειψε το χώρο και η προβολή της ολοκληρώθηκε στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης.

Οι προβολές στον αύλειο χώρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, συνεχίζονται και σήμερα στις 9.00 το βράδυ με την ταινία «Pollyanna (1960) / Πολυάννα ” και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

#dimos_kozanis#κδβκ#kdbk

#κοβεντάρειοςδημοτικήβιβλιοθήκη#κοβεντάρειοςδημοτικήβιβλιοθήκηκοζάνης

#kdvk

#koventareios


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments