enimerosou.gr

Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις δημοτικές εκλογές του Συνδυασμού «ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ» με επικεφαλής τον Μανώλη Στεργίου

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις δημοτικές εκλογές του Συνδυασμού «ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ» με επικεφαλής τον Μανώλη Στεργίου

Ειδήσεις Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα - Δυτική Μακεδονία.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις δημοτικές εκλογές του Συνδυασμού «ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ» με επικεφαλής τον Μανώλη Στεργίου

Με αίσθηση υπέρτατης ευθύνης για τον τόπο μας, ανακοινώνουμε την εκ νέου κάθοδο του Συνδυασμού: «ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ» στον Δήμο Βελβεντού με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Μανώλη Στεργίου στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Μετά τον εννεαετή αγώνα για την ανεξαρτησία του Δήμου ξεκινήσαμε αυτή την τετραετία. Έγινε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια με απίστευτες ώρες εργασίας από αιρετούς και υπαλλήλους, με τη σημαντική συμμετοχή και εθελοντών για την επανεκκίνηση του επανασυσταθέντος και χρεωμένου Δήμου. Εργαστήκαμε σκληρά για να αποκατασταθούν ή να επανέλθουν στο μέτρο του εφικτού οι βασικές λειτουργίες και υπηρεσίες  του Δήμου οι οποίες είχαν υποβαθμιστεί ή είχαν καταργηθεί. Ο Δήμος απέκτησε οικονομική ευρωστία αφού τακτοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι οικονομικές υποθέσεις του διαχωρισμού από τον Καλλικρατικό Δήμο. Η συνεργασία της συντεταγμένης Πολιτείας, της Κυβέρνησης, των Υπουργείων και της Περιφέρειας στον αγώνα μας αυτόν ήταν σημαντική. Αν δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε περισσότερα, αυτό οφείλεται στην άθλια κατάσταση που βρήκαμε.

Ταυτόχρονα χρειάστηκαν εξίσου μεγάλες προσπάθειες από αιρετούς, υπαλλήλους κι εθελοντές να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις θεομηνίες και τις φυσικές καταστροφές καθώς και από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Ξεκινώντας τη θητεία μας στο νέο Δήμο στις 1/9/2019, δεν βρήκαμε έτοιμες μελέτες προμηθειών και έργων από τον καλλικρατικό Δήμο. Εκπονήσαμε μελέτες και υλοποιήσαμε προγράμματα έργων και προμήθειες εξοπλισμών και μηχανημάτων για τις βασικές λειτουργίες του Δήμου μας.

Παράλληλα, σήμερα, εξελίσσεται μια σημαντική προετοιμασία σε επίπεδο μελετών για νέα έργα και υποδομές που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, τις παραγωγικές τάξεις, τους αγρότες και τους επαγγελματίες, τη νέα γενιά και την τρίτη ηλικία. Ο κύριος στόχος μας είναι να ανατραπεί ο οικονομικός και πληθυσμιακός μαρασμός που πλήττει γενικά την επαρχία και ειδικότερα την περιοχή μας λόγω των δυσκολιών της οικονομικής κρίσης και της απολιγνιτοποίησης.

Για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο έχουν προετοιμαστεί πολλά. Οφείλουμε να τα  προχωρήσουμε αλλά και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και νέες προκλήσεις που θα καταφθάνουν από το μέλλον.

Με πρώτιστο καθήκον την υποστήριξη του αγροτικού χώρου από τον οποίο βιοπορίζεται κυρίως η περιοχή μας, αλλά και των επαγγελματιών διαφόρων κλάδων, προσπαθούμε να προωθήσουμε εναλλακτικές λύσεις για συμπληρωματική ανάπτυξη κυρίως στον τομέα του ήπιου τουρισμού μέσα από την αξιοποίηση της λίμνης και του ορεινού όγκου, με την συνδρομή όλων των αναπτυξιακών προγραμμάτων και των χρηματοδοτικών εργαλείων της Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο συνδυασμός «ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ» αποτελείται από πρόσωπα  από όλο το εύρος του κοινωνικού ιστού συνδυάζοντας την εμπειρία αλλά και φρέσκες ιδέες. Διεκδικούμε την ψήφο των δημοτών με την ίδια αίσθηση ευθύνης που διαχειριστήκαμε τα πράγματα ως σήμερα για να βρει ο Δήμος μας τον αναγκαίο βηματισμό του. Ζητάμε την υποστήριξη των δημοτών οι οποίοι θα κληθούν να αξιολογήσουν τα δεδομένα και τα πρόσωπα, ώστε υπεύθυνα να αποφασίσουν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για τη δημοτική αρχή του Βελβεντού για την νέα πλέον πενταετία 2024-2028.

Στην νέα αυτή προσπάθεια  που ξεκινάει στις 1/1/2024 κανένας δεν περισσεύει.                            

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ: ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ

Μανώλης Στεργίου

Υποψήφιος Δήμαρχος για την πενταετία 2024-2028


Ειδήσεις Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα - Δυτική Μακεδονία.
new