Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΠαρουσιάστηκε το πρόγραμμα "Ηλεκτροκίνηση στην πράξη"

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα “Ηλεκτροκίνηση στην πράξη”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα “Ηλεκτροκίνηση στην πράξη”

????Το πρόγραμμα “Ηλεκτροκίνηση στην πράξη” παρουσιάστηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, από το διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και εθνικό συντονιστή Δεξιοτήτων, Σπύρο Πρωτοψάλτη, στην #Κοζάνη.

✅Στην παρουσίαση παρέστησαν ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδη και ο αντιπρύτανης Γιώργος Ιορδανίδης.

Το πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται με τη συνεργασία της ΔΥΠΑ και του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ), στο πλαίσιο δράσεων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στη Δυτική Μακεδονία.

????Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε ανέργους και εργαζόμενους με προϋπηρεσία σε συμβατικά συνεργεία αυτοκινήτων που κατοικούν στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και σε σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών μαθητείας Κοζάνης Πτολεμαΐδας Φλώρινας και Καστοριάς της ΔΥΠΑ.

????Κατά την εισήγησή του ο Λάζαρος Μαλούτας υπογράμμισε το εύστοχο της επιλογής έναρξης των καταρτίσεων για την ηλεκτροκίνηση από την περιοχή μας.

????Κάνοντας μια αναδρομή για το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή, ο κ. Μαλούτας στάθηκε σε κάποιους πολύ σημαντικούς σταθμούς.

????Επιγραμματικά:

⏹2013. Ο Δήμος Κοζάνης είναι ο πρώτος δήμος που χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα μέσω του πρότζεκτ Green eMotion. Εγκαθίστανται 8 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με το δήμο στρατηγικό εταίρο της ΔΕΗ.

⏹2018. Ξεκινά η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων από το Δήμο Κοζάνης, με τη χρήση αυτόνομου συστήματος φόρτισης με χρήση φωτοβολταϊκών σε συνεργασία με τον καθηγητή του πρώην ΤΕΙ, Δημήτρη Στημονιάρη.

⏹2022. Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) που προβλέπει 58 Σταθμούς Φόρτισης σε όλο το εύρος του δήμου, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

⏹2022. Εγκατάσταση δύο διπλών ταχυφορτιστών αυτοκινήτων σε συνεργασία με τη ΔΕΗ Blue.

ℹ Η συνέχεια του άρθρου: https://tinyurl.com/md663t8v

#dimos_kozanis#electromobiity#kozani#climateneutrality


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments