Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΓια τη 247η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Για τη 247η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Για τη 247η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

Στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης τιμήσαμε τον εορτασμό Ημέρας Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη κυρίου Τζορτζ Τσούνη και της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κυρίας Elizabeth Lee.

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου δεν αποτελεί μόνο την ιδρυτική πράξη του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αλλά και τον πρώτο καταστατικό χάρτη των αρχών του Διαφωτισμού, που εμπότισαν στη συνέχεια τα συνταγματικά κείμενα πολλών φιλελεύθερων δημοκρατιών του δυτικού κόσμου, ανάμεσά τους και της Ελλάδας.

Κι αν σήμερα αυτά τα συστήματα, όπως εξελίχθηκαν, αντιμετωπίζουν προβλήματα και αμφισβητήσεις, τα κράτη που τα υιοθέτησαν παραμένουν τα καλύτερα μέρη της γης, ως προς την ποιότητα ζωής που εξασφαλίζουν στους πολίτες τους.

Σε αυτές τις κοινές αξίες και αρχές εδράζονται οι διαχρονικές σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στην πατρίδα μας και στις Ηνωμένες Πολιτείες, που σήμερα διανύουν ίσως μία από τις καλύτερες περιόδους της μακράς συνεργασίας τους.

Συνεργασία δοκιμασμένη και ανθεκτική, που είναι προσανατολισμένη στην ειρηνική συμβίωση, στην πρόοδο και στην ευημερία των λαών.

Το κολλέγιο Ανατόλια, από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, αποτελεί γέννημα αλλά και κοιτίδα προαγωγής αυτής σχέσης, και συνεπώς ιδανικό χωρο για να τιμήσουμε την επέτειο των 247 ετών από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας και να ευχηθούμε στον αμερικανικό λαό πάντα να εμπνέεται και να καθοδηγείται από τα ιδεώδη των συντακτών της, του Τόμας Τζέφερσον και του Βενιαμίν Φραγκλίνου.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments