Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΧορευτικό Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης "Χορεύοντας στους ήχους του...

Χορευτικό Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης “Χορεύοντας στους ήχους του Ορφέα – Χτίζοντας την …Παράσταση”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Χορευτικό Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης “Χορεύοντας στους ήχους του Ορφέα – Χτίζοντας την …Παράσταση”

Ολοκληρώνοντας μια πολύ δημιουργική και γόνιμη χορευτική χρονιά, η Κατεύθυνση Χορού Γ’ Γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου είχαν την χαρά και τιμή να συμμετέχουν στο Χορευτικό Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης “Χορεύοντας στους ήχους του Ορφέα – Χτίζοντας την …Παράσταση” που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Οι χορεύτριές μας συμμετείχαν με 5 χορογραφίες Κλασικού και Σύγχρονου Χορού των καθηγητριών Μ. Λενικάκη και Α. Αντύπα. Στο πιάνο ο καθηγητής Μουσικής Χ. Τσινικοσμάογλου.

Παρουσιάστηκε το video dance “Σε ψηλό βουνό” σε κινηματογράφηση Μ. Γιαγκουνίδη, χορογραφική επιμέλεια Α. Αντύπα και Μ. Λενικάκη και μουσική επιμέλεια Χ. Τσινικοσμάογλου.

Στο φουαγιέ του Μεγάρου υπήρχε έκθεση φωτογραφιών από τις παραστάσεις και τα video dance του σχολείου μας και των άλλων συμμετεχόντων από Σχολές Χορού της Περιφέρειας και ομάδες χορού από την Αθήνα.

Οι μαθήτριες μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες παρακολούθησαν σεμινάρια Σύγχρονου Χορού από την Α. Αντύπα και Κλασικού Χορού από την Elica Valkanova.

Η έναρξη των δράσεων έγινε στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου με παραδοσιακούς χορούς από τοπικούς συλλόγους, όπου όλοι οι συμμετέχοντες ενώθηκαν χορεύοντας σε έναν μεγάλο κύκλο!

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Καθηγητή ΣΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου κ. Δ. Γουλιμάρη για την αμέριστη υποστήριξη και την ενημερωτικότατη ξενάγηση στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του ΣΕΦΑΑ και την κ. Ζ. Κοσμίδου για την όμορφη διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία που μας παρείχε η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Το διήμερο αυτό ήταν άλλη μια ευκαιρία για να μοιραστούν και να ερμηνεύσουν οι μαθήτριες τις χορογραφίες που προετοίμασαν με αφοσίωση στην διάρκεια της δημιουργικής Σχολικής Χρονιάς.

Εις το επανιδείν Κομοτηνή!

” Θα πρέπει να θεωρούμε χαμένη κάθε μέρα που δεν χορέψαμε έστω μία φορά”

Φ. Νίτσε


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments