Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΕπιμορφωτική Διημερίδα της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας

Επιμορφωτική Διημερίδα της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Επιμορφωτική Διημερίδα της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας

???? Επιμορφωτική Διημερίδα της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας

‼️ Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της επιμόρφωσης που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Διαπιστευμένου Σχεδίου Κινητικότητας με κωδικό 2021-1-EL01-KA121-SCH-000020310 και θέμα την ολιστική προσέγγιση της βιώσιμης ανάπτυξης.

???? Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης η Δρ Nansia Kyriakou , μέσα από τις δράσεις του εργαστηρίου, εξοικείωσε τους συμμετέχοντες με τα εννοιολογικά θεμέλια του Πλαισίου Αναφοράς Ικανοτήτων για Δημοκρατικό Πολιτισμό καθώς και με την Ατζέντα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ποιοτικής Εκπαίδευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι περιγραφικοί δείκτες του πλαισίου σε σχέση με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και ποιοτικής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου προτάθηκαν διδακτικές μέθοδοι και εργαλεία με στόχο οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να αναπτύξουν την αίσθηση του ανήκειν με απώτερο στόχο την αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής τους στη συνδημιουργία δημοκρατικών, βιώσιμων κοινωνιών. Οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν μεταξύ τους και σχεδίασαν μαθησιακές εμπειρίες στη βάση συγκεκριμένων αναγκών για την καλλιέργεια αξιών, στάσεων, δεξιοτήτων, γνώσεων και κριτικής κατανόησης.

???? Ευχαριστούμε θερμά την εισηγήτρια για την αποδοχή της πρόσκλησης της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας να αναλάβει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθώς και για τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες και την καθοδήγηση στην αξιοποίηση των δεικτών για τον σχεδιασμό μαθησιακών εμπειριών με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και ποιοτική εκπαίδευση. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην επιμόρφωση δια ζώσης και διαδικτυακά από όλες τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τη διεύθυνση και το προσωπικό του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης για τη φιλοξενία και την υποστήριξη για την πραγματοποίηση της διημερίδας.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments