Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Δεσμευσή μας να δώσουμε "τέλος" στην απομόνωση της περιοχής!

Δεσμευσή μας να δώσουμε “τέλος” στην απομόνωση της περιοχής!

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Δεσμευσή μας να δώσουμε “τέλος” στην απομόνωση της περιοχής!

Την απομόνωση που βιώνουν με το κλείσιμο της υψηλής γέφυρας των Σερβίων μου μετέφεραν κάτοικοι, φορείς και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής.

Επισκέφτηκα σήμερα (8-5-2023) τους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού και είχα σειρά συναντήσεων και επαφών.

Στη Λαϊκή αγορά των Σερβίων συνομίλησα με παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές με την ακρίβεια να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Είχα, επίσης, μια ουσιαστική συζήτηση με τον Δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου για τα προβλήματα που προέκυψαν από το κλείσιμο της γέφυρας. Ήταν χαρακτηριστικό αυτό που μου μετέφερε ο Δήμαρχος. «Είμαστε κομμένοι, καμένοι και καημένοι συνοψίζονται σε τρεις λέξεις τις μέρες απόγνωσης που βιώνει η περιοχή».

Στο κέντρο Υγείας έζηςα για μια ακόμη φορά την αγωνία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αναμένουν τη στελέχωση του, πόσο μάλλον τώρα που τα ζητήματα υγείας επείγουν.

Επισκεπτόμενος το Δήμο Βελβεντού συναντήθηκα με τις διοικήσεις των συνεταιρισμών ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ. Έκδηλη η ανησυχία για τη διάθεση της φετινής παραγωγής καθώς η γέφυρα έφερε μεγάλη ανατροπή στα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Στη συνέχεια, είχα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Βελβεντού κ. Γιώργο Φραγκουλάκη.

Βρέθηκα σήμερα σ’ έναν πολύ γνώριμο χώρο που εγκαινιάσαμε το Νοέμβριο του 2018. Ο πρώτος πανελλαδικά αυτοδιαχειριζόμενος Υδροηλεκτρικός Σταθμός ήταν στις προτεραιότητες μου ως Περιφερειάρχης. Το έργο που συνέβαλε στην βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών το υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή με τους πόρους που απαιτούνταν προκειμένου να λειτουργήσει.

Μαζί με τον αγώνα μας για την ανεξαρτητοποίηση του Βελβεντού με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα στηρίξαμε με όλους τους τρόπους τον ιδιαίτερα “καρποφόρο” Δήμο του Νομού.

Και τώρα οι δεσμεύσεις μου θα γίνουν πράξη από τα έδρανα του Κοινοβουλίου με την στήριξή σας και με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments