Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Έλενα Τσιρνάρη "Γιατί με αυτούς…."

Έλενα Τσιρνάρη “Γιατί με αυτούς….”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Έλενα Τσιρνάρη “Γιατί με αυτούς….”

Μέρες τώρα από την κατάθεση της υποψηφιότητας μου, ακούω να μου λένε φίλες, φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι γιατί πήρα αυτή την απόφαση, και γιατί με αυτούς….

Μεγάλωσα με τα οράματα και την σκέψη του ιδρυτή μας, μεγάλου ηγέτη ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του ΠΑΣΟΚ, που έκανε τις μεγαλύτερες τομές στην ελληνική κοινωνία που ακόμη και σήμερα παραμένουν καινοτόμες. Από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω δεν ξέρω…: να πω για το ΕΣΥ, για την ισότητα των φύλων, την εξομάλυνση της εξουσίας με τον πολίτη, την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης, την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού… μια ενδεικτική αναφορά κάνω, αφήνοντας και άλλες παρεμβάσεις που αφήνουν το στίγμα ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και στην Ευρώπη η επιρροή του Ανδρέα Παπανδρέου και η επιμονή του Θεόδωρου Πάγκαλου στις διαπραγματεύσεις με την Θάτσερ, πέτυχαν το 1985 τα ΜΟΠ (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα) που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα υπό την μορφή ΕΣΠΑ σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Μου ήταν λοιπόν αδιανόητο να μην είμαι και εγώ με αυτή την μεγάλη προοδευτική παράταξη.

Επειδή θεωρώ ότι η καθημερινή στάση μας είναι μια πολιτική πράξη, και αυτή η στάση μας πρέπει να εκφράζεται πολιτικά, επέλεξα να συμμετάσχω στην μεγάλη εκλογική μάχη για την ανασύσταση της μεγάλης παράταξης βάζοντας και εγώ ένα λιθαράκι σ’ αυτή την προσπάθεια.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχνά τις μεγάλες μορφές που στάθηκαν δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου ως ίσες προς ίσον και δώσανε στον τόπο, π.χ. (Παρασκευάς Αυγερινός, Μελίνα Μερκούρη, Αναστάσιος Πεπονής, Γιώργος Γεννηματάς, και πλήθος άλλων ).

Παραφράζοντας την ρήση του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη που έγραψε: «Τα θεμέλιά μου στα βουνά και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους και πάνω τους η μνήμη καίει άκαυτη βάτος», λέω «η πολιτική μνήμη καίει σαν άκαυτη βάτος».

Έτσι λοιπόν

Είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε και να τιμούμε…

Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε στις αξίες αυτών που δώσανε και δεν πήρανε.

Είναι χρέος μας να ενώσουμε την παλιά γενιά με την νέα χωρίς προστριβές και έριδες.

Είναι χρέος μας να δώσουμε την μάχη ως απλοί στρατιώτες.

Με όλες αυτές τις αρχές και αξίες ζητώ την ψήφο σας

Έλενα Τσιρνάρη

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

Emai: [email protected]

ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΡΝΑΡΗ

Βιογραφικό

Η Έλενα Τσιρνάρη γεννήθηκε το 1970 στον Περδίκκα Εορδαίας.

Σύζυγος του αποθανόντος Μηχανικού Αποστολίδη Ιωάννη (τομεάρχη Νότιου Πεδίου και συμβούλου υπουργού), με τον οποίον και απέκτησε 3 παιδιά, φοιτητές σήμερα στην ιατρική επιστήμη.

 • Είναι Πτυχιούχος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών.
 • Πτυχιούχος Λογιστικής.
 • Αριστούχος κάτοχος μεταπτυχιακού διετούς φοίτησης με Δίπλωμα εξειδίκευσης: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ».
 • Επίσης είναι κάτοχος και 2ου μεταπτυχιακού integrated master, αλλά και 3ου μεταπτυχιακού διετούς φοίτησης Επιστήμες της Αγωγής: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ».
 • Απέσπασε το τρίτο βραβείο σε διαγωνισμό αφίσας με περιβαλλοντικά μηνύματα.
 • Έχει συμμετάσχει ως μέλος της επιτροπής στο μαθητικό διαγωνισμό της Euragion 2017.
 • Ομοίως ως μέλος κριτικής επιτροπής σε συνέδριο της Ε.Ε.Π.Ε.Κ.
 • Εισηγήτρια σε επιμορφωτικά προγράμματα μεγάλης διάρκειας του ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΑΜΑΚ – Ε.Ε.Π.Ε.Κ.
 • Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και εξετάστρια στις εξετάσεις πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ.
 • Έχει λάβει μέρος σε Εκθέσεις (με έργα γλυπτών Δημοσίου χώρου) σε Αθήνα, Φλώρινα και Πτολεμαΐδα.
 • Σεμινάρια επιμόρφωσης σε θέματα σχετικά με Εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων.
 • Εκπαίδευση εκπαιδευτών στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, λογιστικής φοροτεχνικά, ΕΓΛΣ,- κοστολόγηση, Διοίκηση της εκπαίδευσης, Διαπολιτισμική εκπαίδευση, Τέχνη και βίωμα, Μουσειακή αγωγή,
 • Ενταξιακές προσεγγίσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες, Εισαγωγή στη ψυχολογία, κ.α.
 • Διδακτική εμπειρία στην Α/βάθμια, Β/βάθμια εκπαίδευση, ΔΙΕΚ και ΣΔΕ.
 • Εργάστηκε για ένα διάστημα ως Δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό WEST. Ως γραμματειακή υποστήριξη στο εργοστασιακό Σωματείο λιγνιτωρύχων (ΛΚΔΜ – ΔΕΗ), στο Εργατο – υπαλληλικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, και στο λογιστήριο της ΔΕΥΑ-Π.
 • Εργάζεται πλέον ως εκπαιδευτικός με κύρια τοποθέτηση στο 1ο δημοτικό Μουρικίου, στο 8ο, στο 17ο Δημοτικό Κοζάνης και στο Δημοτικό σχολείο Πετρανών.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments