Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκπαίδευσηΗ συναισθηματική χειραγώγηση και έμφυλη βία

Η συναισθηματική χειραγώγηση και έμφυλη βία

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Η συναισθηματική χειραγώγηση και έμφυλη βία

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης διοργάνωσε, το πρωί της Παρασκευής 10/3/2023, εκδήλωση με άψογη οργάνωση και επίτιτλο «Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας…», για τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολικών μονάδων Π.Ε. Κοζάνης. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης (10.00-12.00 π.μ.) ήταν συνάντηση που αφορούσε τους Συμβούλους εκπαίδευσης, τους Συμβούλους σχολικής ζωής των σχολικών μονάδων της βθμιας εκπαίδευσης και τους Διευθυντές- Υποδιευθυντές των σχολείων και είχε τίτλο: «Η Συναισθηματική Χειραγώγηση και η Έμφυλη Βία».

Το δεύτερο μέρος (12-1.30 μ.μ.) περιλάμβανε παρουσίαση δράσεων αρκετών σχολικών μονάδων σχετικά με την ισότητα των φύλων, την έμφυλη βία και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Το Καλλιτεχνικό σχολείο συμμετείχε στη δράση με ένα μονόπρακτο, βασισμένο στο διήγημα του Α. Τσέχωφ ” Ένας αριθμός”, με θέμα την καταπίεση και εκμετάλλευση της γυναίκας. Τους ρόλους υποστήριξαν οι μαθητές κατ. Θεάτρου Θανάσης Χριστόφορος, Α Λυκ. και Ειρήνη Δημουδιά, α Γυμν. Στη μουσική συνοδεία με βιολί η Εμμέλεια Κική, γ Γυμν. (Διδασκαλία: Γιώργος Σταυράκης).


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments