Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΕξελίξειςΕκπαίδευσηΘα προχωρήσουμε στον τουρισμό ξεπερνώντας και τα εμπόδια

Θα προχωρήσουμε στον τουρισμό ξεπερνώντας και τα εμπόδια

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Θα προχωρήσουμε στον τουρισμό ξεπερνώντας και τα εμπόδια

Σημαντική συνάντηση σήμερα με την νέα Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Επειδή στην Καστοριά κινούμασταν διαχρονικά με “ρυθμούς χελώνας” στην τουριστική ανάπτυξη, πρέπει να μετατρέψουμε την ταχύτητα “ει δυνατόν σε φρενήρη”. Αλλιώς δεν θα ανέβουμε ποτέ στο τρένο της προόδου και της ανάπτυξης. Ξεπερνώντας εμπόδια και σκοπέλους που πυροδοτούνται από την έλλειψη συντονισμού και τις μοναχικές διαδρομές ορισμένων.

Έγινε με την Υφυπουργό ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος. Ετέθησαν και αποφασίσθηκε:

α) Διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας Ανωτάτης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης με ταυτόχρονη στήριξη και αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών σε επίπεδο ΙΕΚ,

β) Αναζήτηση τρόπων και μεθόδων ουσιαστικής βοήθειας στην ΠΡΟΒΟΛΗ του τεράστιου πλούτου που διαθέτει ο Ν. Καστοριάς για ιστορικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, περιβαλλοντικό και αθλητικό τουρισμό.


Αναβάθμιση Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, αμυδρό φως για την Αρχιτεκτονική.

Πριν την συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας έκρινα σκόπιμο να επικοινωνήσω με τον Υφυπουργό Παιδείας και αρμόδιο για την Ανωτάτη Παιδεία κ. Άγγελο Συρίγο.

Μιλήσαμε μέσω Skype και με διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην στήριξη και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Του έθεσα και του εξήγησα τους λόγους για τους οποίους οι Καστοριανοί δεν εγκατέλειψαν το όνειρο της ίδρυσης Αρχιτεκτονικής Σχολής. Του περιέγραψα τον άδικο τρόπο με τον οποίο η πολυαναμενόμενη από εμάς Σχολή, βρέθηκε απρόσμενα στα Ιωάννινα.

Έδειξε να κατανοεί πως ο αρχιτεκτονικός και πολιτισμικός μας πλούτος χρειάζονταν την ύπαρξή της για την συντήρηση και ανάδειξή του. Ο Υφυπουργός δήλωσε πως θα το μελετήσει και θα μου απαντήσει.


Αλήθειες για την παιδεία κόντρα στην εσκεμμένη παραπληροφόρηση.

Χρήσιμη η τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Πρύτανις κ.Θεοδωρος Θεοδουλίδης συντόνισε αποτελεσματικά. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση όλων μας με την Υπουργό Παιδείας πριν έρθει το Νομοσχέδιο στην Βουλή.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρεί αταλάντευτα το μετα ρυθμιστικό της έργο. Αναβαθμίζει την αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου με ρόλο στη βάση εισαγωγής,στην επιλογή των τμημάτων από τους φοιτητές και στον περιορισμό των αιώνιων φοιτητών. Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών διασφαλίζεται με την ουσιαστικοποίηση της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου που ψηφίσαμε και την πανεπιστημιακή αστυνομία κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα που φέρνουμε.

Για την ενίσχυση των περιφερειακών ΑΕΙ θεσπίσαμε το όριο των 2750 μορίων που βάζει σημαντικό φραγμό στις μεταγραφές προς τα κεντρικά ΑΕΙ.Στη σύσκεψη με την Υπουργό ΠΡΩΤΟ και ΚΥΡΙΟ αίτημα πρέπει να αποτελέσει η δραστική μείωση του αριθμού των εισακτέων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά το σχόλιο της συναδέλφου κ. Ο. Τελιγιοριδου έχω να πω πως δεν πρέπει να λησμονούμε ποτέ, πως για τα σημερινά χάλια της παιδείας μας την κύρια ευθύνη φέρει η πολιτική “του παλαιού κακού ΠΑΣΟΚ” της δεκαετίας του ’80. Δυστυχώς οι κύριοι διαμορφωτές της σημερινής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι θλιβεροί συνεχιστές και νοσταλγοί αυτού του φαύλου παρελθόντος.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το επίπεδο του αντιπολιτευτικού λόγου ας ξεφύγει από την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ και ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ παραπλάνηση,την παρερμηνεία,την επιλεκτική απομόνωση φράσεων που οδηγούν στην κοροϊδία και την υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments