Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΗ Μαρία Αντωνίου στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό τον...

Η Μαρία Αντωνίου στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Κεφαλογιάννη στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ακολουθήστε μας

17,773ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

            Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας -υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Κεφαλογιάννη- που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

            Αντικείμενο της σύσκεψης -στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας- Θράκης) Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Κρίσης και Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α. Ιωάννης Κιοσσές και όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες- ήταν ο σχεδιασμός, οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την καλύτερη, συντονισμένη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έτους 2025.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, η κ. Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ενδελεχή ενημέρωση σχετικά με την προετοιμασία του Υπουργείου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η κλιματική κρίση είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα με δυσμενείς συνέπειες για το περιβάλλον και την καθημερινότητά μας. Και ο έγκαιρος και συντονισμένος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση αυτών των συνεπειών βρίσκεται ψηλά στις προτεραιοποιήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής μας. Βασικό εργαλείο η πρόληψη, η χρήση της τεχνολογίας και η άρτια προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και η συνεργασία μεταξύ πολιτών και κράτους γιατί η πολιτική προστασία μας αφορά όλους μας και απαιτεί συλλογική δουλειά και πολυεπίπεδη συνεργασία. Καλή δύναμη στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εθελοντές μας, στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και όλους όσοι θα δώσουν έναν δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αυτό το καλοκαίρι!».


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
newage luxury wedding invitations
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias

Ακολουθήστε μας:

17,773ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments