Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
ΑρχικήΕξελίξειςΕκπαίδευσηΗ ομάδα EPAS του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στο παράρτημα του Europe Direct...

Η ομάδα EPAS του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στο παράρτημα του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη

Ακολουθήστε μας

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Η ομάδα EPAS του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στο παράρτημα του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη

Η ομάδα EPAS (Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) του Μουσικού Λυκείου Καστοριάς, προκειμένου να ενισχύσει τις γνώσεις της για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Ε.Ε. και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκε το παράρτημα του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Τα κέντρα Europe Direct βοηθούν να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά στους ανθρώπους στην περιοχή και διευκολύνουν τη συμμετοχή σε συζητήσεις για το μέλλον της ΕΕ. Παρέχουν σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα όργανα, τη νομοθεσία, τις πολιτικές, τις προτεραιότητες και τα προγράμματα της Ε.Ε., καθώς και τις δυνατότητες κοινοτικής χρηματοδότησης. Τα κέντρα Europe Direct δρουν ως διεπαφή μεταξύ της Ε.Ε. και των πολιτών της σε τοπικό επίπεδο.

Ο συνεργάτης του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας (παράρτημα Κοζάνης), Βασίλειος Λιάνας, υποδέχτηκε την ομάδα EPAS και συζήτησε μαζί τους για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που απευθύνονται στους νέους και τις νέες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τις δυνατότητες που παρέχονται από την Ε.Ε. Επιπλέον, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο παράρτημα του ED και να συζητήσουν για τις δράσεις και τα ενδιαφέροντα της ομάδας EPAS όπως επίσης και να τεθεί το πλαίσιο για την μετέπειτα συνεργασία. 

Το νέο Παράρτημα του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί αρωγό πληροφόρησης και ενημέρωσης πολιτών σε θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας τη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την Ευρώπη.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τους/τις μαθητές/τριες της ομάδας EPAS του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς και τις συντονίστριες εκπαιδευτικούς κ. Παναγιώτα Τσιάτσικα και κ. Χριστίνα Μπακάλη και ευελπιστούμε η συνεργασία αυτή να αξιοποιηθεί και σε άλλες παρόμοιες δραστηριότητες!


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias
FIESTA VOIO 2026 | Το μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ακολουθήστε μας:

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments