Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Ετήσιας Συνάντησης των μελών της Πολιτιστικής Διαδρομής...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Ετήσιας Συνάντησης των μελών της Πολιτιστικής Διαδρομής «Iter Vitis» του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Ετήσιας Συνάντησης των μελών της Πολιτιστικής Διαδρομής «Iter Vitis» του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στην Καστοριά στις 30/06/2024 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τριήμερης συνάντησης των Μελών της Πολιτιστικής Διαδρομής του Iter Vitis (Δρόμοι του κρασιού) του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη συνδιοργάνωση της Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς.

👉Παρόντες στη συνάντηση που τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν η Πρόεδρος της Διαδρομής Emanuela Panke, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε. Γιώργος Καλαμαντής και η Προϊσταμένη Τμήματος της ίδιας Δ/νσης Μαριάνθη Αναστασιάδου, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς Εμμανουήλ Εγγλέζος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ανδρομάχη Σκρέκα, τα μέλη της διαδρομής και ομιλητές- αρχαιολόγοι που παρουσίασαν θέματα σχετικά με ανασκαφικά ευρήματα και τεκμήρια που αφορούν στον πολιτισμό του οίνου από την αρχαιότητα μέχρι τη μεταβυζαντινή περίοδο.

➡Στις εργασίες της συνάντησης έγιναν παρουσιάσεις των δράσεων των μελών της εν λόγω διαδρομής στην Ελλάδα, συζητήθηκαν και προγραμματίστηκαν επόμενες ενέργειες στις οποίες περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας Ψηφιακής Ιστοσελίδας (Portal) από τον Πλοηγό (Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Κρήτης) για τα μέλη της διαδρομής του Iter Vitis στην Ελλάδα, η οποία θα διασυνδεθεί με την ιστοσελίδα του Iter Vitis του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τέλος, συζητήθηκαν μελλοντικές δράσεις των επιμέρους φορέων, όπως και η διοργάνωση της δεύτερης ετήσιας συνάντησης.

✅Επιπλέον, τιμήθηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης για τη συμμετοχή του στη διαδρομή και για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία της συνάντησης. Επίσης, εντάχθηκε τιμητικά στη Διαδρομή το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς για τις ενέργειές του στην προώθηση της ιστορίας και παράδοσης του οινικού πολιτισμού, ενώ η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς ανέλαβε μετά από πρόταση της Προέδρου της Διαδρομής το συντονισμό των μελών της διαδρομής του Iter Vitis στην Ελλάδα.

👉Στο πλαίσιο της συνάντησης τα μέλη γνώρισαν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας μέσα από στοχευμένες επισκέψεις σε μουσεία, μνημεία και περιοχές φυσικού κάλλους της περιοχής, ενώ την Κυριακή αντίστοιχα περιηγήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Δημάρχου Βοϊου Χρήστου Ζευκλή σε επισκέψιμα μνημεία της Σιάτιστας και Οινοποιείο της περιοχής, όπου έγινε ενημέρωση για τις παραδοσιακές τοπικές ποικιλίες αμπέλου και των προϊόντων που παράγουν με έμφαση στο «λιαστό» κρασί.

➡Θερμές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες και ομιλητές, στους χορηγούς και όλους όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες της συνάντησης.

Δήμος Καστοριάς


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments