Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΕγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καστοριάς

Εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καστοριάς

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καστοριάς

Έχοντας ως στόχο τη δημιουργία νέων εμπειριών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Καστοριάς, την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής,  η Δημοτική Αρχή Καστοριάς προέβη στην εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στο Τουριστικό Περίπτερο της πόλης.

Μέσω του εξοπλισμού VR,   οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία εικονικής περιήγησης   στα αξιοθέατα και  στα φυσικά τοπία του Δήμου Καστοριάς. Αυτές οι καθηλωτικές εικονικές περιηγήσεις, οι οποίες έχουν αποτυπωθεί με απίστευτη λεπτομέρεια και ρεαλισμό,  θα ενισχύσουν την επιθυμία των χρηστών, να εξερευνήσουν  και να απολαύσουν δια ζώσης,  όλα όσα παρακολούθησαν μέσω της VR.

Το βίντεο το οποίο παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο  την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής σε δυο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά), είναι 360ο  και χρησιμοποιήθηκαν drones και κάμερες 360ο, ενώ πραγματοποιήθηκε ειδική επεξεργασία για VR.

Ο Δήμος Καστοριάς για τη δημιουργία του βίντεο συνεργάστηκε με την ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ, το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς (Κ.Π.Ε. Καστοριάς).

Το Τουριστικό Περίπτερο είναι ανοιχτό καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή) από τις 10:00 έως τις 18:00 και η χρήση του εξοπλισμού VR είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments