Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΕπιμορφωτική ημερίδα στελεχών των δήμων Δυτικής Μακεδονίας

Επιμορφωτική ημερίδα στελεχών των δήμων Δυτικής Μακεδονίας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Επιμορφωτική ημερίδα στελεχών των δήμων Δυτικής Μακεδονίας

Με μεγάλη επιτυχία και έντονη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024 η πρώτη επιμορφωτική ημερίδα των στελεχών των δήμων Δυτικής Μακεδονίας στα γραφεία της ΠΕΔ ΔΜ, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και κατάρτισής τους σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, με εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα του  Δήμου Δέλτα κ. Αθανάσιο Παζαρλόγλου. Στην αρχή της ενημερωτικής συνάντησης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, δήμαρχος Άργους Ορεστικού, ανέφερε την επιτακτική ανάγκη διενέργειας τέτοιου είδους ημερίδων, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία καλείται να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  σε μια δύσκολη εποχή με μεγάλη υποστελέχωση προσωπικού, έλλειψη πόρων και ύπαρξη υπερσυγκετρωτισμού αρμοδιοτήτων.

Το κεντρικό θέμα εισήγησης αφορούσε το πεδίο εφαρμογής του νόμου 4412/2016 και συγκεκριμένα το ζήτημα της εκπόνησης μελετών, των απευθείας αναθέσεων, τα στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας, των συμβάσεων κ.ά. Οι συμμετέχοντες επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ στο τέλος δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις, προκειμένου να εξεταστεί η επιμέρους περιπτωσιολογία που αντιμετωπίζουν τα ίδια τα στελέχη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, αφού ευχαρίστησε όλα τα στελέχη για τη συμμετοχή τους, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί την αρχή ενός κύκλου σεμιναρίων που θα διενεργηθούν, προκειμένου να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της θεματολογίας με την οποία ασχολείται καθημερινά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την επόμενη επιμορφωτική ημερίδα να εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations
CILIA KARTALI, PAPAZO & LEO

Most Popular

Άγιος Διονύσιος Κορησός Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2024

Recent Comments