Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΖήσης Τζηκαλάγιας: ΔΕΝ υπάρχει κενό νόμου για την αντιμετώπιση των αρκούδων σε...

Ζήσης Τζηκαλάγιας: ΔΕΝ υπάρχει κενό νόμου για την αντιμετώπιση των αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ζήσης Τζηκαλάγιας:ΔΕΝ υπάρχει κενό νόμου για την αντιμετώπιση των αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές.

Οι αρκούδες .. ξανάρχονται. Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την δικαιολογημένη αγωνία πολλών κατοίκων για την σωματική τους ακεραιότητα σε αρκετές περιοχές του Νομού μας, με την εκ νέου καθημερινή εμφάνιση μέσα σε χωριά.. οικογενειών ολόκληρων του μεγαλύτερου θηλαστικού της Ελλάδος.Δυστυχώς όλοι οι υπεύθυνοι υπεκφεύγουν φλυαρώντας άσκοπα, υπαινισσόμενοι τα γνωστά μέχρι το 2019.

Οι πολίτες έχουν απόλυτο δίκιο, δεν αναζητούνται λύσεις και αυτό διαιωνίζεται, γιατί υπάρχει εσκεμμένη παραπληροφόρηση στην οποία δυστυχώς συμβάλλουν κάποια από τα γνωστά ΦΜΕ (Φιλικά Μέσα Ενημέρωσης προς την εξουσία με το αζημίωτο). Ο λαός μας ενίοτε έχει κοντή μνήμη, γιαυτό υπενθυμίζω και ξεκαθαρίζω:

  1. το 2019 οργανώθηκε με πρωτοβουλία μου ως επανεκλεγέντος Βουλευτή πολύωρη σύσκεψη στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας με συμμετοχή ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων για το καυτό και τότε ζήτημα,

2) αποσαφηνίσθηκε και έγινε αποδεκτό ως συμπέρασμα της πρωτόγνωρα δημοκρατικής αυτής διαδικασίας από ΟΛΟΥΣ, πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ με ΦΕΚ 272/7-2-2014 με θέμα:Λήψη μέτρων για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης-αλληλεπίδρασης Αρκούδας σε ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ περιοχές.Την πρώτη και κύρια ευθύνη φέρει ο οικείος Διευθυντής Δασών:

α) για την συγκρότηση και λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής διαχείρισης < κρίσεων> και

β) για την συγκρότηση και λειτουργία σε 24ωρη βάση των ΟΑΕ(Ομάδων Άμεσης Επέμβασης),στις οποίες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ ένα μέλος φέρει πυροβόλο όπλο για αυτοάμυνα της Ομάδος,

3) ΑΝΗΣΥΧΩ, εύχομαι να μην συμβεί το κακό( τραυματισμός ανθρώπου)όπως συνέβη τρις το 2018-19.Εάν συμβεί αυτό,είμαι υποχρεωμένος τιμώντας τον λόγο μου σύμφωνα με την τότε δημόσια δέσμευσή μου,να μεταβώ άμεσα στην κ.Εισαγγελέα για να υποβάλλω μήνυση και αγωγή για βαριά αμέλεια και παράβαση καθήκοντος,ξεκινώντας από τον πρώτο και κύριο υπεύθυνο που είναι ο Δασάρχης,την δε αποζημίωση που θα επιδικασθεί θα την προσφέρω για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης της πολιτείας.Γιατί αποτελεί καίρια συνταγματική υποχρέωση του κράτους δικαίου η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών.

Ζήσης Τζηκαλάγιας:ΔΕΝ υπάρχει κενό νόμου για την αντιμετώπιση των αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές. – Ζήσης Τζηκαλάγιας (tzikalagias.gr)


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations
CILIA KARTALI, PAPAZO & LEO

Most Popular

Άγιος Διονύσιος Κορησός Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2024

Recent Comments