Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
changer z φράγμα περδίκκα , Εορδαίας
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΣτο επίκεντρο η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία νέων προγραμμάτων απασχόλησης

Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία νέων προγραμμάτων απασχόλησης

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς με την Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α

Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία νέων προγραμμάτων απασχόλησης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στο Δημαρχείο Καστοριάς συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και της Υποδιοικήτριας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α) Ιωάννας Χορμόβα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάκης Ρήμος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Γκόγκας, καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας, οι οποίοι συνόδευαν την κα Χορμόβα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Καστοριάς, ενημέρωσε διεξοδικά την Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή, τα ποσοστά ανεργίας και ανέλυσε τους βασικούς παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση από τη μεριά της Δ.ΥΠ.Α, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα προγράμματα απασχόλησης με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της περιοχής, αλλά και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές, μίλησαν για τα μελλοντικά προγράμματα απασχόλησης, τα οποία στοχεύουν στην επαγγελματική κατάρτιση και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των ανέργων.

Επίσης τονίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας, μέσω κοινών δράσεων με σκοπό την πλήρη ενημέρωση του κοινού ως προς τις διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης και τα προγράμματα κατάρτισης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παράδοση του επικαιροποιημένου υπομνήματος από τον Δήμαρχο Καστοριάς στην κα Χορμόβα, το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά τα  αιτήματα του Δήμου  προς τη Δ.ΥΠ.Α. για την καταπολέμηση της ανεργίας  στην Καστοριά.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations
CILIA KARTALI, PAPAZO & LEO

Most Popular

Άγιος Διονύσιος Κορησός Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2024

Recent Comments