Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΠραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τα Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά του Μελιού της Καστοριάς.

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τα Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά του Μελιού της Καστοριάς.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τα Ιδιαίτερα Χαρακτηριστικά του Μελιού της Καστοριάς.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17-04-2024 στο Ενυδρείο Καστοριάς, ημερίδα με Θέμα: «Διερεύνηση παραγόντων προσδιορισμού ιδιαίτερης γεωγραφικής προέλευσης του Μελιού της Καστοριάς», την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Καστοριάς.

🐝 Στην ημερίδα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αναζήτηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του μελιού Καστοριάς και της γεωγραφικής προέλευσής του. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τη δυνατότητα χαρακτηρισμού των αγροτικών προϊόντων ως ΠΟΠ και ΠΓΕ, καθώς και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορούν τη μελισσοκομία.

📌 Οι παρουσιάσεις των εισηγήσεων έγιναν από τον Διευθύνων Σύμβουλο και ερευνητές του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» (ΕΛΓΟ Δήμητρα), καθώς και από καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

✅ Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο κ. Σαββόπουλος ανακοίνωσε τη συνέχιση του ερευνητικού προγράμματος σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου, εφόσον τα αποτελέσματα της έρευνας είναι θετικά, να κατατεθεί φάκελος για το μέλι της Καστοριάς στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αναγνωριστεί ως προϊόν με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη(ΠΓΕ).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments