Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΕπίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στη Δυτική Μακεδονία

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στη Δυτική Μακεδονία

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στη Δυτική Μακεδονία

Με τους εκπροσώπους των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων της Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Κοζάνη μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη.

Τον υπουργό συνόδευσαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι δύο αντιπρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρης Ζερβός και Γιάννης Κουρδής και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη με βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και εκπροσώπους φορέων, ενώ αμέσως μετά σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση συνομίλησε με τους εκπροσώπους των αγροτών για ζητήματα που τους αφορούν τόσο στη Δυτική Μακεδονία, όσο  και σε εθνικό επίπεδο.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του Υπουργού ως μια ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που απασχολούν την περιοχή αλλά και θέματα οριζόντιου χαρακτήρα που απασχολούν την Αγροτική Ανάπτυξη, ενώ επεσήμανε πως η Περιφερειακή Αρχή από την πλευρά της μεταφέρει τις απόψεις που εκφράστηκαν ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά τη σχετική διαβούλευση, αλλά και τις απόψεις που εκφράστηκαν μετά τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους αγρότες, με σκοπό να ακούσει τη στρατηγική και την πολιτική του Υπουργείου αγροτικής Ανάπτυξης, τόσο για ζητήματα εθνικού, όσο και περιφερειακού χαρακτήρα.

Όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης «Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία παραγωγική συνάντηση. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει θετική ανάδραση και από τους παρευρισκόμενους έτσι ώστε φεύγοντας από εδώ και να γνωρίζουμε περισσότερα αλλά και να αντιληφθούμε την ευρύτερη πολιτική για τον αγροτικό τομέα που έχει να κάνει με την ανάπτυξη της υπαίθρου στο πλαίσιο της κοινής αγροτικής πολιτικής».

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως «Είμαστε εδώ διότι όπως είχαμε πει ο διάλογος είναι ένα βασικό συστατικό της Δημοκρατίας, αλλά και ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να πάμε στον πρωτογενή τομέα ψηλότερα. Διότι είναι υποχρέωση μας, είναι υποχρέωση της Ευρώπης, να ανταποκριθεί στα προβλήματα, στα ακούσματα, στις προτάσεις και κυρίως στις ανησυχίες των Ελλήνων και κατ’ επέκταση των ευρωπαίων αγροτών. Έγινε αντιληπτό με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις ότι πολλά ζητήματα, ειδικά εκείνα που αφορούν στην ΚΑΠ πρέπει να βελτιωθούν.  Έχουμε ως γνωστόν πάρει πρωτοβουλίες, έχουμε πρωτοστατήσει στο διάλογο, ο οποίος όμως δε σταματά την προσπάθεια μας για να συνεχίσουμε αυτή την συνεργασία, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνεχίζεται ο διάλογος σήμερα στην Κοζάνη, αύριο στα Καλάβρυτα, την Τετάρτη στην Γαλλία και την Πέμπτη στη Σλοβενία. Μια προσπάθεια να γίνουμε πιο πειστικοί, να ενισχύσουμε περισσότερο τις συμμαχίες, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο βελτιώσεις την τρέχουσα ΚΑΠ 2023- 2027».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments