Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΑπό τη συνέντευξή μου στα Μ.Μ.Ε., όπου ενημέρωσα για όλα τα θέματα...

Από τη συνέντευξή μου στα Μ.Μ.Ε., όπου ενημέρωσα για όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, που αφορούν στους συμπολίτες μου

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Από τη συνέντευξή μου στα Μ.Μ.Ε., όπου ενημέρωσα για όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, που αφορούν στους συμπολίτες μου:

🏢🗣️ Για την κοινοβουλευτική αποστολή στη Βιέννη, ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την Ισότητα, τη Νεολαία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπου συμμετείχα στη συνεδρίαση της 3ης Επιτροπής Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ετήσια Χειμερινή Ολομέλεια του Οργανισμού, όπου έκανα μια σύντομη τοποθέτηση.

📍Για τη συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, όπου συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, για:

1. Την αύξηση των σχολικών γευμάτων όπως έχει προβλεφθεί για τους Δήμους Καστοριάς, Νεστορίου και Άργους Ορεστικού της Π.Ε. Καστοριάς.

2. Την ένταξη στο πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” δικαιούχων, όπου πλέον υπάρχει η δυνατότητα να λάβουν προκαταβολή μέρους της επιδότησης.

📍Για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο του οποίου ανακοινώθηκε πρόγραμμα ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει 4 δράσεις που αφορούν υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις της περιοχής μας. Η υποβολή αιτήσεων για τις συγκεκριμένες δράσεις ξεκινά στις 15 Μαρτίου 2024.

🚜 Για τη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη -σε συνέχεια της δέσμευσής μου στον αγροτικό κόσμο της Καστοριάς- όπου του παρέδωσα φάκελο με τα αιτήματα των αγροτών και συζητήσαμε διεξοδικά τα προβλήματα της καστοριανής αγροτικής παραγωγής, η οποία έχει υποστεί ζημίες τόσο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όσο και από τον αθέμιτο ανταγωνισμό προϊόντων υψηλής ποιότητας (προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε.) λόγω των “ελληνοποιήσεων”.

🦊 Για το ζήτημα της ένταξης και επιχειρήσεων γουνοποιίας -οι οποίες δεν είχαν ενταχθεί- στο πρόγραμμα στήριξης όσων πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

🎯 Ως βουλευτής Καστοριάς, θα συνεχίσω να αναδεικνύω όλα τα μείζονα ζητήματα της περιοχής μου, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων και αποτελεσματικότερων λύσεων προς όφελος των συμπολιτών μου.

Μαρία Αντωνίου


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments