Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΜαρία Αντωνίου στα Καραβαγγέλεια: “Ο Γερμανός Καραβαγγέλης και όλοι οι ήρωες Μακεδονομάχοι έχουν...

Μαρία Αντωνίου στα Καραβαγγέλεια: “Ο Γερμανός Καραβαγγέλης και όλοι οι ήρωες Μακεδονομάχοι έχουν αποκτήσει οικουμενική διάσταση”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μαρία Αντωνίου στα Καραβαγγέλεια: “Ο Γερμανός Καραβαγγέλης και όλοι οι ήρωες Μακεδονομάχοι έχουν αποκτήσει οικουμενική διάσταση”

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου παρέστη στην Ημερίδα με θέμα                        “Ο Οικουμενικός Ελληνισμός“, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πενθήμερων εκδηλώσεων “Β΄ Καραβαγγέλεια 2024“. Ένας θεσμός, που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου, προς τιμήν του αείμνηστου Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη.

Στο χαιρετισμό της η Μαρία Αντωνίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από το «θάνατο του παλικαριού», από το θάνατο του Παύλου Μελά στην ένδοξη καστοριανή γη και τα «Β΄Καραβαγγέλεια» είναι αφιερωμένα στον Οικουμενικό Ελληνισμό. Γιατί αυτές οι κορυφαίες ιστορικές μορφές, ο Παύλος Μελάς, ο Γερμανός Καραβαγγέλης και όλοι οι ήρωες Μακεδονομάχοι έχουν υπερβεί τα γεωγραφικά όρια της χώρας μας και έχουν αποκτήσει οικουμενική διάσταση και αίγλη, μεταλαμπαδεύοντας το φως του ελληνικού πολιτισμού σε όλη την υφήλιο”.

Παράλληλα, συνεχάρη το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, ο οποίος, όπως υπογράμμισε “με τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά και με το έργο του ως πνευματικού μας πατέρα, συμβάλλει ώστε να μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά οι διαχρονικές, εθνικές αξίες, τα ιδεώδη και οι αρχές της πατρίδας και της Ορθοδοξίας”.

Συγχαρητήρια απεύθυνε επίσης και σ τους διοργανωτές: την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, το Δήμο Καστοριάς και το Δήμο Άργους Ορεστικού, καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας για το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments