Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΕπαγρύπνηση για τον έλεγχο της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων.

Επαγρύπνηση για τον έλεγχο της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Επαγρύπνηση για τον έλεγχο της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων.

Από την Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε. Καστοριάς : Υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ η παθητική επιτήρηση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων σύμφωνα με την ΚΥΑ 147/21886 (ΦΕΚ 313Β΄/28.01.2021). Κατά συνέπεια οι Δασικές Αρχές, οι Κυνηγετικοί Φορείς (Κυνηγετικοί Σύλλογοι και τα μέλη τους), οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις καθώς και οι πολίτες οποιασδήποτε ιδιότητας (αγρότες, περιπατητές κτλ.) που δραστηριοποιούνται σε δασικές, αγροτικές και περιαστικές περιοχές καλούνται να συμβάλλουν στο έργο της κτηνιατρικής υπηρεσίας για την ανεύρεση νεκρών αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτών και να ενημερώνουν σχετικά την ως άνω αρμόδια αρχή.

Στα πλαίσια της Παθητικής Επιτήρησης της Α.Π.Χ. προβλέπεται αποζημίωση ανά αγριόχοιρο που ανευρίσκεται νεκρός, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών αγριόχοιρων κατόπιν τροχαίων ατυχημάτων.

Για περισσότερες διευκρινήσεις και για τη συνεργασία σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα της υπηρεσίας μας: 2467076014 (κ. Αβραμίδης Χρήστος) και 2467071799 (κ. Γιαννηκώτσιου Νικόλαος).


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments