Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»...

Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» Γρηγόρη Γρηγοριάδη και παρουσίαση των Υποψηφίων του Συνδυασμού

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» Γρηγόρη Γρηγοριάδη και παρουσίαση των Υποψηφίων του Συνδυασμού

Την Τετάρτη 4/10/2023, στην κατάμεστη πλατεία «Αδελφών Εμμανουήλ», στην καρδιά της ιστορικής συνοικίας του Ντολτσού στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Υπ. Δημάρχου Δήμου Καστοριάς Γρηγόρη Γρηγοριάδη και η Παρουσίαση των Υποψήφιων του Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ».

Τον κ. Γρηγοριάδη προλόγισε ο κ. Γιώργος Χατζηθεοφάνους, Υποστράτηγος ε.α. και Εκπαιδευτής προϊσταμένων και διευθυντών της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και στην Ακαδημία της Κύπρου.

Ο κ. Χατζηθεοφάνους είναι Μέλος του Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διδάσκων σε μεταπτυχιακό του ΑΠΘ. Υπήρξε ομιλητής σε διάφορα «forums» μεταξύ αυτών και στο Forum των Δελφών, έχει πλούσια αρθρογραφία σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και είναι συγγραφέας.

Στην προσφώνησή του ο κ. Χατζηθεοφάνους αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία για τις τοπικές κοινωνίες της ύπαρξης μιας καλά οργανωμένης και αποτελεσματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης που να μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα και καθημερινά προβλήματα. Τονίζοντας ότι μόνο με την συμμετοχή αποδεδειγμένα ικανών ανθρώπων με εμπειρία διοίκησης, ποιότητα και αδιάφθορους μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί στο ρόλο της. Αναφέρθηκε στον κ. Γρηγοριάδη λέγοντας ότι: «Με ανθρώπους όπως ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης που όλη του η στρατιωτική καριέρα είναι γεμάτη από επιτυχίες. Δεν διοίκησε μόνο μάχιμες μονάδες, Διοίκησε τον μεγαλύτερο σχηματισμό του Στρατού που είναι υπεύθυνος για την καθημερινή υποστήριξη «logistics» όλων των μονάδων μέχρι τον ακριτικό Έβρο και ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία, εργαζόμενος καθημερινά πολύ πέραν από το προβλεπόμενο ωράριο, μέχρι αργά το βράδυ ακόμη και τις αργίες». Επίσης, απευθυνόμενος στους πολίτες του Δήμου Καστοριάς υπογράμμισε πως: «με Δήμαρχο το Γρηγόρη Γρηγοριάδη την επομένη των εκλογών η Καστοριά θα είναι ένας δήμος πρότυπο για όλη τη χώρα» ενώ λίγο πριν καλέσει στο βήμα τον κ. Γρηγοριάδη τόνισε: «Αγαπημένε μου φίλε και συμμαθητή, είμαι πολύ υπερήφανος για σένα και σε καμαρώνω. Δεν θα σου ευχηθώ καλή επιτυχία, θα ευχηθώ καλή επιτυχία στους δημότες του Δήμου Καστοριάς γιατί οι λαοί έχουν ευθύνη για την ιστορία τους, πρωτίστως μέσω των επιλογών τους».

Συγκινημένος από τα θερμά λόγια του κου Γιώργου Χατζηθεοφάνους και καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς Γρηγόρης Γρηγοριάδης ξεκίνησε την ομιλία του.

Στην εισαγωγή της ομιλίας του αναφέρθηκε στον σπουδαίο πολιτικό επιστήμονα και ιστορικό Πασχάλη Κιτρομιλίδη, που συμπεριλαμβάνει την Καστοριά μεταξύ των λίγων περιοχών που καλλιέργησαν τον Διαφωτισμό λέγοντας ότι: «Από εδώ, από την Καστοριά και την πλατεία Ντολτσό ξεκίνησαν – τον 18ο αιώνα και ειδικότερα τα χρόνια 1770 έως το 1821 – οι πρωτοβουλίες για να ανανεωθεί και να εμπλουτισθεί με ευρωπαϊκά πρότυπα και αξίες η πνευματική ζωή του Ελληνισμού, πρόκειται για μια στιγμή όπου ο οραματισμός της ελευθερίας, έφερε την ανάταση και την ελπίδα, σήμερα φίλες και φίλοι είμαστε εδώ για να φέρουμε και πάλι, την ανάταση της Καστοριάς, την ανάσταση του τόπου μας και την γέννηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, τη νέα γενιά, σήμερα φέρνουμε την ελπίδα και την πίστη, ότι ενωμένοι όλοι εμείς μπορούμε να πάμε την Καστοριά και τα χωριά μας ψηλά, εκεί που τους πρέπει να στέκονται ψηλά γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία μας και αυτό οφείλουμε σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και θα γεννηθούν σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο».

Ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους και όλες και όλους του υποψηφίους του συνδυασμού του.

Περιέγραψε σημαντικές στιγμές του προεκλογικού αγώνα όπως, η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις 2 Απριλίου στο Limneon και η παρουσίαση του ονόματος και του εμβλήματος του συνδυασμού τονίζοντας ότι: «Στις 9 Ιουνίου παρουσιάσαμε το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού μας στην μικρότερη Δημοτική Ενότητα του δήμου μας στην ιστορική Κλεισούρα, για να δείξουμε ότι για εμάς, δεν υπάρχουν δημοτικές ενότητες 1ης 2ης ή άλλων ταχυτήτων, όπως δεν υπάρχουν – και δεν θα υπάρξουν ποτέ – διακρίσεις μεταξύ των συνδημοτών μας, καμία απολύτως διάκριση, όπου κι αν κατοικούν, όποια κι αν είναι η πολιτική τους προτίμηση, ότι κι αν ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή».

Αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία και στον αιωνόβιο πολιτισμό της Καστοριάς, στο πόσο γενναιόδωρα προικισμένη είναι από την φύση και πως αυτά τα χαρακτηριστικά την καθιστούν μοναδική και της προσδίδουν μία ξεχωριστή ταυτότητα και επισήμανε την ατυχία που αυτά τα μοναδικά της χαρακτηριστικά της δεν αξιοποιήθηκαν από την απερχόμενη δημοτική αρχή η οποία είπε ότι: «δεν κατάλαβε, ποιος είναι ο πραγματικός της ρόλος γι’ αυτό και επικαλείται ως σπουδαίο έργο τα αυτονόητα, όπως η εμπρόθεσμη καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων και η πληρωμή των προμηθευτών, όπως ο εξοπλισμός μερικών παιδικών χαρών, η ασφαλτόστρωση ελάχιστων δρόμων και το πασπάλισμα άλλων με λίγη άσφαλτο, και όλα αυτά λίγο πριν τις εκλογές». Περιέγραψε, τι δεν είναι η ενασχόληση με την Τ.Α από θέση ευθύνης τονίζοντας πως: «Δεν ήταν, δεν είναι, και ποτέ δεν επιτρέπεται να είναι: η επαγγελματική αποκατάσταση».

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στη συστηματική προσπάθεια της δημοτικής αρχής να παρουσιάζει τα ελάχιστα και τα αυτονόητα ως τεράστια έργα για να παραπλανήσει τους δημότες και να μειώσει, στο ελάχιστο, της προσδοκίες τους και περιέγραψε την διαφορά του συνδυασμού του λέγοντας: «Διαφέρουμε φίλες και φίλοι, εμείς καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας θα επιδιώκουμε, να έχουν προσδοκίες οι συμπολίτες μας, και εμείς θα αγωνιζόμαστε για να ανεβάζουμε τον πήχη των προσδοκιών τους όλο και πιο ψηλά, όχι μόνο ως το σημείο της επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων αλλά στην χάραξη πορείας προόδου και προκοπής όπου τα όνειρα όλων για ένα καλύτερο αύριο να μπορούν να γίνονται αληθινά».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Γρηγοριάδης παρουσίασε τα βασικότερα σημεία του προγράμματος του συνδυασμού του αφού πρώτα επισήμανε τις βασικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός προγράμματος που είναι η ανιδιοτέλεια και η αξιοκρατία και δεσμεύτηκε ότι: «στον νέο δήμο Καστοριάς η ανιδιοτέλεια και η αξιοκρατία θα είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες» και ανάφερε πώς στόχος του προγράμματος είναι να: «να πυροδοτήσει την ανάπτυξη και να καταστήσει την πόλη και τα χωριά μας και πάλι οικονομικά βιώσιμα».

Αμέσως μετά προχώρησε στο πρόγραμμα με τη δέσμευση να εργαστεί η νέα δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα:

• Για την προώθηση νέου παραγωγικού μοντέλου που να απαντά στην ανεργία και στην υψηλή ανεργία νέων και γυναικών – σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και με τη χρήση όλων των ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων – με α) τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων και επενδύσεων για την ανάπτυξη βιοτεχνικής παραγωγής σε συγγενείς με τη γούνα κλάδους,

β) με τη στήριξη της δημιουργίας πρότυπων γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων και μεταποίησης των προϊόντων αυτών

γ) με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (φυσιολατρικός, συνεδριακός, θρησκευτικός, πολιτιστικός και ευεξίας κατά προτεραιότητα).

• Για την ενεργή στήριξη πρωτοβουλιών και ενεργειών που στοχεύουν στην προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία πλατφόρμας (Invest in Kastoria) με την προβολή επενδυτικών ευκαιριών.

• Για την συνεργασία με τα τμήματα του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύουν στην Καστοριά και με το Ινστιτούτο Καινοτομίας για συνεργασία και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού στην παραγωγική διαδικασία των τοπικών επιχειρήσεων.

• Για την αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας

• Για την προβολή και ανάδειξη της μεταποιητικής τέχνης της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο (καθιέρωση του Made in Kastoria).

• Για στοχευμένες τουριστικές καμπάνιες σε χώρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αγορά γουναρικών.

• Για την προβολή και ανάδειξη προϊόντων γουναρικής στα τουριστικά περίπτερα όπου θα συμμετέχει ο Δήμος Καστοριάς σε χώρες του εξωτερικού και στην Ελλάδα.

• Για την στήριξη και ευρύτερη προβολή του θεσμού της διεθνούς έκθεσης γούνας Καστοριάς.

• Για τη διεκδίκηση δημιουργίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου στην Καστοριά. Η Καστοριά αποτελεί σημαντική ανατολική πύλη της Ε.Ε. προς τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς βρίσκεται επάνω στον οδικό άξονα της Εγνατίας και διαθέτει σπουδαία εμπορική και βιοτεχνική παράδοση. Η ζώνη ελεύθερου εμπορίου μπορεί να φέρει στην περιοχή ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

• Για τη Διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και ιδιωτικών κεφαλαίων για την ανάδειξη του Δήμου Καστοριάς σε κόμβο συλλογής και διακίνησης ψηφιακών δεδομένων High tech hub ώστε να προσελκύσουμε υψηλής εξειδίκευσης ξένο ανθρώπινο δυναμικό (ψηφιακούς νομάδες) και να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας από το εξωτερικό.

• Για τη μείωση των δημοτικών τελών με στόχο την επαναφορά τους στα επίπεδα του 2019.

• Για την ανέγερση ενός πρότυπου, για τη Δυτική Μακεδονία Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου

• Για την ανέγερση ενεργειακά αυτόνομου Κολυμβητηρίου κατάλληλου για την φιλοξενία επίσημων αγώνων.

• Για την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών και διαδικασιών για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής και λειτουργίας διεθνών προδιαγραφών, προπονητικού κέντρου προετοιμασίας ποδοσφαιρικών ομάδων στο Βίτσι.

• Για την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου, σύγχρονου και ικανού να φιλοξενήσει πανελλήνιες διοργανώσεις.

• Για την αναβάθμιση και ανάδειξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου.

• Για την ανέγερση και δημιουργία μουσείου προϊστορικών αρχαιοτήτων Λιμναίου Οικισμού

• Για τη δημιουργία σύγχρονου ναυταθλητικού κέντρου διεθνών προδιαγραφών

• Για την ανάπλαση της εισόδου της πόλης και τη δημιουργία μικρού ναυπηγείου για τα καράβια μας, επισκέψιμο για το κοινό.

• Για την Αναβάθμιση και αξιοποίηση του γύρου της λίμνης με πεζοδρόμηση σημαντικού μέρους και φωταγώγηση περιμετρικά.

• Για ασφαλτοστρώσεις και την τακτική συντήρηση όλου του οδικού δικτύου του δήμου.

• Για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και την χάραξη νέων δρόμων για τη διευκόλυνση όλων των γεωργών και κτηνοτρόφων μας

• Για την επίλυση του προβλήματος της διάθεσης των προϊόντων της περιοχής μας μέσω της οργανωμένης προβολής τους σε συγκεκριμένες χώρες με αγοραστικό ενδιαφέρον.

• Για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του φορέα διαχείρισης της λίμνης και για την επανεξέταση των ολοκληρωμένων μελετών.

• Για την ένταξη της πόλης στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

• Για την υλοποίηση ενός ημερολογίου θεματικών για όλη τη διάρκεια του έτους, που να περιλαμβάνει τη διοργάνωση βιωματικών, πολυθεματικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων προβολής των τοπικών μας προϊόντων. Κάθε εβδομάδα θα υλοποιείται ένα πολιτιστικό ή παραγωγικό δρώμενο.

• Για τη δημιουργία μόνιμων εκθεσιακών χώρων φιλοξενίας και ανάδειξης έργων των τοπικών μας καλλιτεχνών και δημιουργών.

• Για την παραχώρηση δημοτικών κτηρίων για την στέγαση συλλόγων

• Για την ενίσχυση των υπαρχόντων κοινωνικών δομών και τη δημιουργία νέων που προάγουν την κοινωνική συνοχή και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η κοινωνική συνοχή είναι το θεμέλιο κάθε ευημερούσας κοινωνίας και για το λόγο αυτό, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ειδικά σχολεία, οι δομές για ΑΜΕΑ και ΚΑΠΗ, το γηροκομείο και τα κοινωνικά παντοπωλεία θα έχουν την αμέριστη στήριξή μας.

• Για τη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών της εκπαίδευσης. Μέχρι το τέλος της θητείας μας δεν θα υπάρχει παιδί που να μη βρίσκει θέση σε παιδικό σταθμό και σε νηπιαγωγείο. Έτσι θα μπορέσουν να ενταχθούν όσες νέες μητέρες το επιθυμούν στην αγορά εργασίας.

Μετά τα βασικά σημεία του προγράμματος ο επικεφαλής του συνδυασμού συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «Με αυτές τις προτάσεις μας – και με πολλές άλλες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας – και με την συνεχή και αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση του μακρόπνοου στρατηγικού σχεδίου αναγέννησης του τόπου μας, ώστε να δοθεί τέλος στην υπερβολικά υψηλή ανεργία των νέων και των γυναικών του Δήμου Καστοριάς, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά, για την επιστροφή όσων έφυγαν από την Καστοριά και τα χωριά μας».

Στη συνέχεια περιέγραψε το τι σημαίνει το κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού λέγοντας: «επιλέξαμε ως κεντρικό μας σύνθημα το, για να χτίσουμε το δήμο που μας αξίζει, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να γίνει στον δήμο Καστοριάς, και αυτό σίγουρα δεν είναι μία διακοσμητική ανακαίνιση. Αυτό που απαιτείται είναι, το ξερίζωμα νοοτροπιών, το γκρέμισμα και το ξαναχτίσιμο από την αρχή στους περισσότερους τομείς». Αναφέρθηκε στις αλλαγές στη λειτουργία του δήμου όπως: η αξιοκρατική συνεργασία με το σύνολο των εργαζομένων, η ξεκάθαρες αρμοδιότητες και η δίκαια κατανομή τους, η λογοδοσία, η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών ώστε να μπορεί ο δήμος να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις και να καθιερωθεί η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ παντού και πάντα. Συνεχίζοντας την περιγραφή του νέου δήμου Καστοριάς τόνισε ότι: «Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε τον Δήμο από την αρχή για να είναι και να χαρακτηρίζεται ως δήμος, καινοτόμος και ανοιχτός στην κοινωνία.

Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε τον Δήμο από την αρχή για να συνεργάζεται και να στέκεται στο πλευρό κάθε συλλογικότητας που αγωνιά για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή,

για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τον αθλητισμό. Δίπλα σε όλες και όλους όσους αγωνιούν και αγωνίζονται για μία κοινωνία Ανοικτή – Προοδευτική – Δίκαιη».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος μιλώντας για τους υποψηφίους του συνδυασμού του παρότρυνε τους πολίτες του δήμου: «μελετήσετε τα βιογραφικά και τα πρόσωπα τους για να δείτε ότι το δικό μας ψηφοδέλτιο υπερέχει των άλλων – όχι μόνο ποσοτικά – αλλά και ποιοτικά. Είναι τιμή μου που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας τόσα πολλά άξια στελέχη της τοπικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή οι συνδημότισσες και συνδημότες μας θα επιλέξουν δημοτική διοίκηση που διαθέτει γνώσεις, ικανότητες και όραμα, και όχι αυτούς που διαθέτουν μόνο περίσσιο πάθος για εξουσία».

Κλείνοντας το σημείο της ομιλίας για τις υποψήφιες και υποψηφίους του συνδυασμού του είπε ότι την Κυριακή οι ψηφοφόροι: «θα δώσουν το τιμόνι του δήμου σε ανθρώπους που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στους τομείς της δραστηριότητάς τους, σε πολίτες με διάθεση ανιδιοτελούς προφοράς, σε ανθρώπους με όραμα για το αύριο αυτού του τόπου.

Και αυτοί είμαστε εμείς, όλοι εμείς του ανεξάρτητου συνδυασμού ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»

Ο υποψήφιος δήμαρχος στη συνέχεια ανέφερε βασικότατους στόχους του νέου Δήμου Καστοριάς όπως το, να βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης όλων των συμπολιτών και συγχρόνως, να βάλει τις βάσεις για έργα υποδομής που να ελκύουν επενδύσεις για να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και να είναι πάντα ανοιχτός σε όλους τους πολίτες και να στέκεται δίπλα σε όλες τις παραγωγικές μονάδες. Τόνισε πως:

«Μέχρι την άνοιξη του 2024 όποια, όποιος ερωτηθεί για τον Δήμο Καστοριάς, να απαντά: πρόκειται για Έναν Δήμο νέων τεχνολογιών και καινοτομίας, Ένας Δήμος Πρότυπο, διεκδικητικός, δημοκρατικός και ανθρωποκεντρικός».

Ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στις ανάγκες της ενότητας και τον συνεργασιών για να ανταποκριθεί ο νέος δήμος στις προκλήσεις λέγοντας ότι: «είναι απαραίτητο να είμαστε ενωμένοι, οι έχθρες και οι ακρότητες δεν μπορούν να έχουν θέση στον νέο Δήμο Καστοριάς.

Η ενότητα και η συνεργασία του δήμου με όλους τους φορείς, συλλόγους, το επιμελητήριο και το πανεπιστήμιό μας είναι άκρως απαραίτητη, γι’ αυτό και πριν ακόμη αναλάβουμε θα καλέσουμε εκπροσώπους από όλους όσους ανέφερα ώστε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και επιτέλους να συζητήσουμε. Ξεκινώντας από το μεγαλύτερο πρόβλημά μας που είναι: η φυγή των νέων μας αλλά και ολόκληρων οικογενειών από τον τόπο».

Χαρακτήρισε την φυγή των νέων από την Καστοριά και τα χωριά του δήμου, ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που πρέπει: «να αντιμετωπιστεί, από όλους με ενότητα, συνεχή συνεργασία και με τον Δήμο Καστοριάς ως καθοδηγητική δύναμη συνεργειών, προτάσεων, ενεργειών ώστε να ολοκληρώσουμε, όλοι μαζί, την χάραξη της στρατηγικής που μετατρέπει το όραμα σε πραγματικότητα».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς αναφέρθηκε στο μακρόπνοο στρατηγικό σχέδιο που έχει ανάγκη ο τόπος και εκδήλωσε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι: «όλοι εμείς ενωμένοι μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη και όλα τα χωριά μας. Με τη δική σας στήριξη μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να αδράξουμε τις ευκαιρίες και να διασφαλίσουμε ότι ο δήμος μας θα εξελιχθεί σε έναν τόπο όπου τα όνειρα γίνονται αληθινά».

Φτάνοντας στο τέλος της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς Γρηγόρης Γρηγοριάδης τόνισε:

«Έφτασε η στιγμή να “γυρίσουμε σελίδα”και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, ένα νέο κεφάλαιο που στην πρώτη σελίδα του, να αρχίζει με τις λέξεις: Γνώση, Όραμα, Σχέδιο, Εμπειρία, Ενότητα, Ευθύνη, Ανιδιοτέλεια, Ανθρωπιά και Αγάπη, αγάπη για αυτόν τον υπέροχο και ευλογημένο τόπο που έχει αδικηθεί, έχει αδικηθεί και αυτό δεν αντέχεται άλλο, γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, γι’ αυτό πολεμάμε και γι’ αυτό την Κυριακή με την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδημοτών μας, με την δική σας εντολή, θα γυρίσουμε σελίδα και ενωμένοι θα πετύχουμε την αναγέννηση του τόπου μας».

Καταχειροκροτούμενος ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή Τώρα με Στρατηγική» υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Καστοριάς Γρηγόρης Γρηγοριάδης έκλεισε την ομιλία λέγοντας:

«Καλώ όλες και όλους που αγαπάμε αυτόν τον τόπο και δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό να γράψουμε ενωμένοι το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του τόπου μας, που θα είναι ένα κεφάλαιο ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας ολόκληρης της κοινωνίας μας.

Όλοι εμείς, σε αυτή εδώ την πλατεία, δίνουμε το σήμα της νίκης, της μεγάλης νίκης και των ριζικών αλλαγών που απαιτούνται ώστε, επιτέλους, να δούμε τον τόπο μας να προοδεύει!

Καθήκον μας είναι να τα αλλάξουμε όλα και θα τα αλλάξουμε όλα χτίζοντας τον νέο δήμο Καστοριάς που μας αξίζει.

Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι σε κάθε νέα και νέο που γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο, απέναντι και στη γενιά που έρχεται.

Με τις νέες και τους νέους μας στην πρώτη γραμμή, γκρεμίζουμε ότι μας στέρησε το φώς, ότι δεν άφησε τον τόπο μας να ανθήσει.

Θέλω να είστε όλες και όλοι βέβαιοι ότι το όραμά μας για αυτόν τον υπέροχο τόπο, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου γίνεται πραγματικότητα!

Μέχρι και την Κυριακή όμως μην σταματάτε, σπίτι, σπίτι να μην χαθεί καμία ψήφος

Πάμε ενωμένοι για τη νίκη!

Ενωμένοι για τη Νίκη όλης της κοινωνίας μας

Την Δευτέρα ξημερώνει μία άλλη μέρα για την Καστοριά μας για όλα τα χωριά μας»

Ακολούθησε η παρουσίαση των 282 υποψηφίων του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

του Ανεξάρτητου Συνδυασμού

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

με υποψήφιο δήμαρχο Καστοριάς τον Γρηγόρη Γρηγοριάδη


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments