Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΣύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση στην...

Σύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Σύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

📌 Σύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας- Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη, των συναδέλφων μου βουλευτών Ν.Δ. των Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου, Φλώρινας Σταύρο Παπασωτηρίου και Γρεβενών Γιάννη Γιάτσιου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων και στελεχών του ΣΔΑΜ.

🎯 Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση”, καθώς και τα μέτρα στήριξης του κλάδου της γούνας, που αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες τόσο της τοπικής όσο και της εθνικής οικονομίας.

👉 Μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν δύο νέα προγράμματα: Το 1ο αφορά στην ενίσχυση τόσο των υφιστάμενων όσο και νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας που επιθυμούν να κάνουν επενδύσεις. Η επιδότηση θα φτάνει έως και το 70% του επενδυτικού σχεδίου της κάθε επιχείρησης, για επενδύσεις που ξεκινούν από 20.000 έως 100.000 ευρώ. Το

2ο, ύψους 280 εκατ. ευρώ, αφορά μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας με ταυτόχρονη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.

❗️Σχετικά με τα μέτρα στήριξης του κλάδου της γουνοποιίας, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει τους πόρους, που δεν έχουν διανεμηθεί από τα δύο σχετικά προγράμματα (συνολικού ύψους 29 εκατ. ευρώ), και θα ξεκινήσει η διάθεσή τους μολις διευθετηθούν ορισμένα τεχνικά ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

✔️Ως κυβέρνηση, παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας ό,τι λέμε να το κάνουμε. Γιατι η βασική αρχή του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η συνέπεια και η συνέχεια λόγων και έργων με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Νίκος Παπαθανάσης – Nikos Papathanasis

Γιώργος Κασαπίδης – «Πορεία Δημιουργίας»

Stathis K. Konstantinidis

Μιχάλης Παπαδόπουλος

Giannis Giatsios

Σταύρος Παπασωτηρίου

Elena Sokou

Ioannis Smyrlis A


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments