Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕπιχειρηματικότηταΣυνάντηση Μαρίας Αντωνίου – Άδωνι Γεωργιάδη στην Αθήνα για ζητήματα του Σωματείου...

Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου – Άδωνι Γεωργιάδη στην Αθήνα για ζητήματα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας “Ο Προφήτης Ηλίας”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου – Άδωνι Γεωργιάδη στην Αθήνα για ζητήματα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας “Ο Προφήτης Ηλίας

Η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας “Ο Προφήτης Ηλίας”, κ. Ελένη Μάρκου, τη Γενική Γραμματέα κ. Μαρία Αλμπάνη και μέλη του Δ.Σ., όπου συζητήθηκαν εκτενώς η λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου της γούνας, που τα τελευταία χρόνια πλήττονται από μια σειρά εξωγενών κρίσεων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Υπουργού, με Απόφασή του, εγκρίθηκε η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 234.648€, για το μήνα Αύγουστο στους εργαζόμενους στον κλάδο της γουνοποιίας των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή.

Η Μαρία Αντωνίου, αντιλαμβανόμενη το πάγιο και διαρκές αίτημα του Σωματείου, έθεσε εκ νέου στον αρμόδιο Υπουργό το θέμα της περαιτέρω παράτασης του εν λόγω μέτρου και για το φθινόπωρο του 2023, ενώ παράλληλα και από κοινού με το Σωματείο, αναπτύχθηκαν οι προτάσεις προς την κατεύθυνσης της ανάκαμψης του κλάδου.

Λίγο νωρίτερα, η Μαρία Αντωνίου συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνάντηση του Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α, κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη με την αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας,  όπου συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας που πλήττει τον κλάδο της γούνας στην Καστοριά.

Με το πέρας των συναντήσεων η Μαρία Αντωνίου δήλωσε:

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την υφιστάμενη κατάσταση στον κλάδο της γουνοποιίας. Στόχος μου να αναδείξω τα καίρια και ζωτικά ζητήματα του τόπου μου,σταθερά προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της στήριξης -με κάθε πρόσφορο μέσο- της τοπικής επιχειρηματικότητας, που λειτουργεί ως παράγοντας εξωστρέφειας και ανάπτυξης για την περιοχή”.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments