Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Επίσκεψη στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Eva’s Shelter.

Επίσκεψη στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Eva’s Shelter.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Επίσκεψη στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Eva’s Shelter.

Το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Eva’s Shelter, επισκεφτήκαμε σήμερα παρουσία της υποψήφιας Δημάρχου Άργους Ορεστικού, κας Καλλιόπης (Κάλι) Κυριακίδου Τσιάγγου.

Ενημερωθήκαμε από τις εθελόντριες του καταφυγίου για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί το καταφύγιο και για την συνεργασία που έχει αναπτύξει με το Σωματείο Φιλόζωοι εν Δράσει Καστοριάς, εδώ και πολλά χρόνια. Ακολούθησε ξενάγηση. Ως μια πρώτη ένδειξη στήριξης παραδώσαμε στο καταφύγιο τροφή και φάρμακα.

Θεωρούμε το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εξαιρετικά σημαντικό θέμα που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής στο Δήμο μας. Η νομοθεσία προστατεύει τα ζώα από ενεργητική και παθητική κακοποίηση και οι Δήμοι είναι εκ του Νόμου υπεύθυνοι να εκπονούν ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Χρέος μας, αλλά και πολιτική αντίληψή μας, είναι να εκπονήσουμε πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο εδώ και χρόνια όχι μόνο λείπει, αλλά παρατηρούνται και σοβαρές ελλείψεις και παρατυπίες από τον Δήμο Άργους Ορεστικού, να προβούμε στη δημιουργία καταφυγίου, να εξετάσουμε ένα συστηματικό πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών και να συνεργαστούμε με τους εθελοντές και τις εθελόντριες που χρόνια τώρα παλεύουν χωρίς καμιά υποστήριξη κανενός είδους από το Δήμο.

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ζώα και η συνεργασία Δήμου και εθελοντών στο ζήτημα αυτό είναι απολύτως απαραίτητη.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments