Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Γρηγοριάδη

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Γρηγοριάδη

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Γρηγοριάδη

Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» του Υποψηφίου Δημάρχου Καστοριάς Γρηγόρη Γρηγοριάδη

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία των υποψηφίων του Συνδυασμού και πλήθος δημοτών του δήμου Καστοριάς πραγματοποιήθηκε, η τελετή εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του Ανεξάρτητου Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» με επικεφαλής τον Γρηγόρη Γρηγοριάδη.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Σχοινάς προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καστοριάς και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στους πεζόδρομους Πτολεμαίων και Δημάρχου Β. Νικίδη για την ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Καστοριάς Γρηγόρη Γρηγοριάδη, τον οποίο προλόγισε ο κος Ιωάννης Αμαραντίδης πρόεδρος, επί σειρά ετών και δραστήριο στέλεχος της Οργάνωσης Ποντίων Ν. Καστοριάς «ο Εύξεινος Πόντος», που με τα θερμά του λόγια για την προσωπικότητα και το ήθος του κου Γρηγοριάδη συγκίνησε τους παρευρισκόμενους και τον ίδιο τον υποψήφιο δήμαρχο.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Γρηγοριάδης αφού πρώτα εξέφρασε την οδύνη του και τα συλλυπητήριά του για τους συνανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, ζήτησε από όλες και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού του και από όλους τους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς. Συνέχισε λέγοντας ότι: «οι φυσικές καταστροφές χτυπούν την πόρτα μας όλο και πιο δυνατά. Άνθρωποι, δάση, ζώα, περιουσίες χάνονται όλο και πιο συχνά. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και η ανάγκη της προστασίας μας από αυτές, επιβάλει τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση έργων και δράσεων πρόληψης και τη συνεχή επαγρύπνηση όλων των φορέων αλλά και πολιτών. Συγχρόνως, οι καταστροφές, καταδεικνύουν την όλο και πιο μεγάλη ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος».

Αρχίζοντας την ομιλία αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τα εμπόδια, από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του (2 Απριλίου 2023) μέχρι την ημέρα των εγκαινίων λέγοντας ότι: «Γεννήθηκα στην Πεντάβρυσο, μεγάλωσα σε αγροτική οικογένεια, από παιδί δούλευα, πέρασα από οικοτροφείο, αγωνίστηκα για να κάνω το όνειρο μου – να εισαχθώ στην σχολή Ευελπίδων – πραγματικότητα. Πέρασα δυσκολίες όπως και πολλές νέες και νέοι της επαρχίας, δυσκολίες που μου έμαθαν όμως ότι τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν αληθινά και είμαι βέβαιος ότι, και το όραμά μου, το όραμά μας για αυτόν τον ευλογημένο αλλά αδικημένο τόπο, αρχίζει από εδώ απόψε, να γίνεται πραγματικότητα!»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο συνδυασμός του είναι ο μεγαλύτερος όλων, με 282 υποψηφίους, ποιοτικότερος και πως όλες και όλοι έχουν ένα κοινό σκοπό: «να δούμε, επιτέλους, τον τόπο μας να προοδεύει! γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να τα αλλάξουμε όλα και να χτίσουμε το Δήμο Καστοριάς που μας αξίζει. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι σε κάθε νέα και νέο που γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο, απέναντι στη γενιά που έρχεται».

 Έπειτα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η μικρότερη Δημοτική Ενότητα, η Κλεισούρα, για την παρουσίαση του ονόματος και εμβλήματος του συνδυασμού του λέγοντας: «για εμάς, δεν υπάρχουν δημοτικές ενότητες 1ης, 2ης ή άλλων ταχυτήτων, όπως δεν υπάρχουν – και δεν θα υπάρξουν ποτέ – διακρίσεις μεταξύ των συνδημοτών μας, καμία απολύτως διάκριση, όπου κι αν κατοικούν, όποια κι αν είναι η πολιτική τους προτίμηση, οτιδήποτε κι αν ψηφίσουν στις εκλογές της ογδόης Οκτωβρίου». Τόνισε επίσης πως: «αυτό που είπαμε τότε, λέμε και σήμερα, ΟΧΙ στην ιδιοτέλεια και στην ημετεροκρατία, που – δυστυχώς – χαρακτηρίζουν τον δήμο σήμερα και ότι η ανιδιοτέλεια και η αξιοκρατία στον νέο δήμο Καστοριάς είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες για εμάς».

Σχετικά με το κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού, “Για να χτίσουμε το δήμο που μας αξίζει” ανέφερε ότι: «γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να γίνει στον δήμο Καστοριάς, και αυτό σίγουρα δεν είναι μία διακοσμητική ανακαίνιση. Αυτό που απαιτείται είναι, το ξερίζωμα νοοτροπιών, το γκρέμισμα και το ξαναχτίσιμο από την αρχή στους περισσότερους τομείς» για να λειτουργεί «Υπεύθυνα, ανθρώπινα, αποτελεσματικά και να υπάρχει αξιοκρατική συνεργασία με το σύνολο των εργαζομένων, με ξεκάθαρες αρμοδιότητες, με τη δίκαια κατανομή τους και με λογοδοσία»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες που θα πρέπει να ενσωματώνει ο Δήμος Καστοριάς, στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στην καθιέρωση της διαφάνειας παντού και πάντα και στην ανάγκη ο Δήμος να χαρακτηρίζεται «Δήμος, καινοτόμος, δημοκρατικός και ανοιχτός στην κοινωνία».

Έπειτα, εξέφρασε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του σχετικά με τις νέες και τους νέους, τονίζοντας το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη και τα χωριά του Δήμου Καστοριάς, ενώ η τωρινή δημοτική αρχή κομπάζει για πράγματα, όπως την πληρωμή των προμηθευτών και υπαλλήλων στην ώρα τους. Για τον κ. Γρηγοριάδη τέτοιες πρακτικές δείχνουν «τον τεράστιο κίνδυνο που φέρνουν οι απελπιστικά μειωμένες προσδοκίες, που θέλει η δημοτική αρχή να έχουν οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας», ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φορείς του Δήμου Καστοριάς για μία συνεργατική λύση στα προβλήματα του τόπου, υπό την καθοδήγηση της νέας δημοτικής αρχής που θα φέρει ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» μέσα από το πρόγραμμά του, σε όλους τους τομείς (αγροκτηνοτροφίας, μεταποίησης, εμπορίου, τουρισμού κτλ).

Κλείνοντας, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για όλες και όλους τους υποψηφίους του Συνδυασμού και ειδικά τις νέες και τους νέους που «μας δυναμώνουν με την ορμή της νιότης τους και δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό» και κάλεσε όσους αγαπούν αυτόν τον τόπο «να γράψουν μαζί το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του, που θα είναι ένα κεφάλαιο ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας ολόκληρης της κοινωνίας μας»,

Τελειώνοντας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Καστοριάς κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης ζήτησε την ψήφο όλων για την ανανέωση και την αναγέννηση του Δήμου Καστοριάς.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

του Ανεξάρτητου Συνδυασμού

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

με υποψήφιο δήμαρχο Καστοριάς τον Γρηγόρη Γρηγοριάδη


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments