Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Αναστασία Υφαντίδου "Βιογραφικό" | Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καστοριάς

Αναστασία Υφαντίδου “Βιογραφικό” | Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καστοριάς

Ακολουθήστε μας

17,771ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Αναστασία Υφαντίδου “Βιογραφικό” | Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καστοριάς

Αναστασία Υφαντίδου “Βιογραφικό” | Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Καστοριάς

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πεντάβρυσο της Καστοριάς.  Παντρεμένη μητέρα δύο παιδιών και από το 2007 διαμένω στο Μανιάκοι Καστοριάς.  Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Λάρισας και αποφοίτησα το 2004.  Μιλώ άριστα Αγγλικά και έχω μεγάλη ευχέρεια στις Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής.    Είμαι επιτηρήτρια της ECDL από το 2005 για τον νομό Καστοριάς.  Εργάστηκα οκτώμισι χρόνια στη Δια Βίου Μάθηση,  στην οργάνωση των προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Καστοριάς και στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Άργους Ορεστικού αργότερα από την ίδια θέση.  Από τον Ιούνιο του 2017 εργάζομαι σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου στο Μανιάκοι της Καστοριάς χωρίς να έχω σταματήσει τις σπουδές μου μιας και η συνεχιζόμενη κατάρτιση και εκπαίδευση είναι απαραίτητη πλέον στο κομμάτι της προσωπικής βελτίωσης και  της επαγγελματικής εξέλιξης.  Τον Ιούνιο του 2022 ολοκλήρωσα το ετήσιο πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς η εκπαίδευση είναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει πολύ.  Τον Απρίλιο του 2023 αποφοίτησα από το μεταπτυχιακό «Δημιουργικής και Λογοτεχνικής Συγγραφής» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.  Η διπλωματική μου έρευνα και εργασία είχε θέμα την «Γυναικεία κακοποίηση, και πως αυτή αποτυπώνεται στην Σύγχρονη Λογοτεχνία» με αναφορές και στο κίνημα #metoo, θέμα που με έχει ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα και εμπνεύσει συγχρόνως.  Η συγγραφή είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας μου από τα 16 μου χρόνια.  Τον Ιανουάριο του 2021 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική συλλογή μου και πολλά ποιήματα και διηγήματα μου έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.  Η δεύτερη ποιητική συλλογή μου αναμένεται να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2023.  Συγχρόνως είμαι μέλος της συντακτικής ομάδας Ποίησης του λογοτεχνικού περιοδικού «Λεξητανίλ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Είμαι ενεργό μέλος της κοινωνίας μας και είμαι εντελώς αντίθετη στην αποχή και την αδιαφορία που μαστίζει την εποχή μας.  Συμμετέχω στο χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταβρύσου, υπήρξα μέλος του Συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Μανιάκων και είμαι Γενική Γραμματέας στην Ακαδημία Πετοσφαίρισης Καστοριάς. 

Έχω συμμετάσχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις στον τόπο μου και ευελπιστώ να δω την πόλη μας αλλά και κάθε χωριό του Δήμου μας, μικρό η μεγάλο να ευημερεί και να αναπτύσσεται.  Με αυτό και μόνο ως γνώμονα αποφάσισα να συνταχθώ στο πλευρό ενός αξιόλογου ανθρώπου που πιστεύω πραγματικά πως είναι ικανότατος να οργανώσει, νοικοκυρέψει και εκτοξεύσει τον Δήμο μας όπως του αξίζει.


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias
FIESTA VOIO 2026 | Το μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ακολουθήστε μας:

17,771ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments